Kompakt benzyna +/- 35 tys.

22 Cze 2021, 08:45

Cześć,
Mam odłożone 40k na samochód i szukam jakiegoś kompakta w cenie około 35k. Rocznik 2012+. Będzie służył głównie do dojazdu do pracy, około 5km po mieście, trochę stania w korkach, 1-2 razy w tygodniu trasa 30km w jedną stronę. Z aut jakie do te pory mnie zainteresowały znalazłem kia ceed oraz hyundai i-30 i tutaj mam pytanie, czy koniecznie szukac z silnikiem 1.6 czy 1.4 tez da sobie radę? Do tej pory jeździłem seatem Toledo 1.9 tdi, nie było źle ale mogłoby być trochę lepiej. Dodatkowo chciałbym żeby auto było wyposażone w kamerę cofania, nie wiem czy szukac z nim od razu czy samemu dokupić potem? Jest ktoś kto sam montował kamerę + pewnie wymiana radia na monitor i mógłby powiedzieć ile to kosztuje?
Najważniejsze moje pytanie brzmi czy do tych 35k szukac ceed lub i-30 czy polecacie coś jeszcze w benzynie? Ważne żeby do mechanika co chwile nie jeździć i nie zostawić tam drugie tyle.
ojciec4432
Obserwowany

22 Cze 2021, 11:43

Moje zdanie takie - szukaj aut z turbo, nawet wydmuszki małe..
Kolega ma Toledo IV 1,2 TSI i fajnie to lata, a co ciekawe właśnie z Leona rozbitego zakupił kamerę cofania, klimatronic bo miał ręczną + tempomat i mu to założyli jakoś wyszło 4k za wszystko.
Ja bym Szukał Toledo IV z tsi albo Leon III
Opcjonalnie może Bravo 1,4 t-jet? (nieco starsze auto)
może Megane TCE?
Z 1,4 w I30 dałbym sobie spokój bo miałeś Toledo 1,9 nie wiem ile koni ale moment szybko osiągany i auto jechało, teraz pójdziesz w auto które ma mało niutona i osiągany wysoko (trzeba kręcić) przez co jeździ się mniej przyjemnie.

Jakbyś pozostał przy vagu to z Toledo nowszego powinieneś być zadowolony pomimo że to będzie jednak segment B+ a nie kompakt.
Ale kufer z tyłu spory (liftback 550l) i przestrzeń spoko.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Porównywarka cen i okazje w sklepach motoryzacyjnych
    Specjalnie dla Was przygotowaliśmy porównywarkę pod nazwą "Okazje" na której znajdziecie produkty związane z motoryzacją w najlepszych cenach. Opony, felgi, kosmetyki samochodowe, nawigacje, rejestratory jazdy, ...