Jakie auto kupic do 15 tys??

18 Lip 2010, 09:54

Witam:) mam zamiar kupic auto do 15 tys zł i niewiem jakie. napewno ma to byc sedan,niekoniecznie diesel bo benzynka tez moze byc,napewno klima bo to moim zdaniem jest rzecz konieczna i to chyba wszystko pozdrawiam i dzieki
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

18 Lip 2010, 11:05

Mitsubishi Carisma
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

18 Lip 2010, 16:08

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

19 Lip 2010, 00:35

Określ się jakim kierowcą jesteś i czego oczekujesz od auta.

Na pierwszy rzut daję dośc ryzykowne propozycję, jednak mnie osobiście ujmujące.

Laguna II dCi
Mondeo mk3 raczej TDDI
Omega B FL V6+LPG
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

19 Lip 2010, 17:36

jestem młodym kierowca mam 21 lat i chciałbym samochod do poruszania sie na codzien. najbardziej jak by był w sedanie bo chodzi mi głównie o wyglad
cyc
Początkujący

19 Lip 2010, 17:51

To ja polecam Peuguot 406. Oprocz tego ze ladnie sie prezentuje i posiada troche bajerów (w tym klima) to jest niedrogi.

[center]Zdjęcie[/center]
młody_driver-19
Nowicjusz

Miejscowość: s-dzin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Mercedes klasy A
    Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...

19 Lip 2010, 17:56

a jak z awaryjnascia tego peugota??
cyc
Początkujący

19 Lip 2010, 18:11

406 to jedna z bardziej udanych konstrukcji Peugeota jaka dotąd pojawiła się na rynku. Ma prostą budowę, jest stosunkowo mało awaryjny, do tego części są tanie i praktycznie powszechnie dostępne, pokusiłbym się o stwierdzenie że dostępność jest na poziomie bardzo zbliżonym do części do VW. Osobiście prowadząc kilka razy 2.0 HDi oraz kilka razy 1.8 mogę tylko polecać - cichutki diesel ekonomiczny, żwawy. Co do benzyny to zrobiłem nią tylko kilkadziesiąt km więc wiele wiadomości nie mam jedyne co, to spalanie wyszło na poziomie 8l/100 km w cyklu mieszanym no i zauważyłem, że chętnie przyspiesza pomimo swojej niewielkiej mocy nawet w górnym zakresie obrotów.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Lip 2010, 18:15

a jak tam z częsciami do diesla ?? sa dobrymi silnikami te hdi??
cyc
Początkujący

19 Lip 2010, 18:52

cyc, zdecyduj w końcu do ilu chcesz kupić ten samochód. Założyłeś temat z pytaniem o Forda Mondeo i tam napisałeś, że może być też inny do 12 tyś. Teraz piszesz, że szukasz samochodu do 15...
To w końcu do ilu?
I faktycznie określ się czego oczekujesz od auta.
Mam rozumieć, że "do jeżdżenia na co dzień" oznacza, że nie zależy Ci specjalnie na właściwościach jezdnych itp? Chcesz tylko dojechać z punktu A do B. Po mieście będziesz w większości jeździł?

W obecnych czasach części to nie problem. Peugot 406 nie jest jakimś egzotycznym autem, więc nie ma problemu.
Dobre są HDI.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock