Jakie auto kupić do 20 tys.

02 Mar 2010, 16:55

Witam

Właśnie zdałem egzamin na prawo jazdy i wypadałoby zakupić jakieś auto.
Jednak w tym momencie pojawia się problem, ponieważ dopiero zaczynam swoją przygodę z motoryzacją i jestem kompletnym laikiem w tym temacie, a nie chciałbym się rozczarować podczas zakupu pierwszego auta w życiu.
W związku z powyższym drodzy forumowicze prosiłbym o pomoc w dobrym wyborze pierwszego auta.
Tak jak napisałem w temacie chciałbym samochód do 20 tys., benzyna, rok produkcji od 2000.
Poniżej zamieszczam link do auta jakie wpadło mi w oko (oczywiście wizualnie - o profesjonalną ocenę proszę was forumowicze):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W związku z powyższym autem prosiłbym o rzeczową ocenę, ponieważ naczytałem się o wadliwości marki Renault i już sam nie wiem czy te opinie to tylko jakieś mity czy mogą być problemy z tym samochodem.
Ewentualnie prosiłbym o polecenie jakichś innych marek przypominających powyższy model.

Pozdrawiam
noodles
Nowicjusz

Miejscowość: .......

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Od czego zależą ceny ubezpieczenia OC?
    Cena za ubezpieczenie OC nie jest określona w sposób jednolity. Każde towarzystwo ubezpieczeniowe oferujące taką polisę komunikacyjną może brać pod uwagę przy wyliczaniu wysokości składki ubezpieczeniowej inne czynniki. ...
    Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...