REKLAMA
Witam,
W najbliższym roku będę chciał sobie kupić wreszcie pierwsze autko. Będę miał na ten cel przeznaczone max. 20 tys zł.
Autko bardziej do celów miejskich (mieszkam w Warszawie), raz na 1-2 msc wyjazd poza miasto na jakieś grzybki, jeziorko. 1-2 razy w roku gdzieś dalej - wakacje, ferie.
Przyznam, że interesują mnie samochody z segmentu B, hatchbacki, rocznik około 2007-09, przebieg do 100 tys km (max. 125 tys km).
Czym się kieruje? Wiadomo - mała awaryjność, spalanie około 6,5-7,5 litrów.
Moje propozycje to:
1) Seat Ibiza III (no może by mi udało się wyrwać za tą cenę IV, ale zobaczymy) - chętnie bym się dowiedział o tym autku coś więcej, z wyglądu bardzo mi odpowiada, spalanie też widziałem dobre, jednak mało wiem o awariach
2) Peugeout 207 - opinie różne, jedni chwalą drudzy krytykują francuzy
3) Peugeout 307 - jak wyżej
4) Toyota Corolla - autko wydaje mi się trochę starsze, ale większe od Peugeoutów. Dodatkowo jestem bardziej przekonany co do japońców.
5) Dodatkowo: Opel Astra III - w sumie Ople lubię, mam dobrą o nich opinie, ponieważ mój tato w przeszłości jeździł nimi i jakichś większych usterek nie było. jedynie spalanie jest trochę większe.
Więcej pomysłów nie mam.
Czekam na fale krytyki, zalet, propozycji itd.
P.S. Dodatkowo spytam:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] czy to nie bubel? Przecież Seat Ibiza III był produkowany w latach do 2008 lub 2009. Więc jak może być rok produkcji 2011?
Dziękuję i pozdrawiam.