Vag do 15 tysięcy. Seat leon 1 czy audi a3 8l polift 5d :)

15 Paź 2014, 15:03

Mały dylemat szybka piłka proszę o was porady, co byście wybrali Seata leona 1 czy audi a3 8l (5 drzwiowego) polift co jest hm tak zapytam ładniejsze stylistycznie u gustach się nie dyskujtuje ale chce zaczęrpnąc waszej opini na temat wyglądu tych autek.
Auto ma służyć dla studenta dzienny przejaz 50km. będę gazować kupuję silnik 1.8
Teraz tylko co wybrać co bardziej pasuje do młodej osoby audi to audi niby ten prestiż i klasa premium może jakość wykoania lepsza od leona
Poradzicie coś to już mój ostatni temat o zakupie samochodu, dziękuje za wyrozumiałość moderatorów i pozdrawiam i proszę o wasze rady juz nie chce innych propozycji samochodów nad peugotem się rozmyśliłem :).
To jak co wybieracie i może dlaczego :)
Pozdraiwam
Miłego dnia
rafixxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1993
Auto: nie mam
Silnik: brak
Paliwo: Inne
Typ: Inny

15 Paź 2014, 16:14

Jakie to ma znaczenie, które z tych aut się nam bardziej podoba? :) Auto ma się podobać TOBIE i tylko TOBIE. Szukaj obu i wybierz egzemplarz, który będzie w najlepszym stanie - a uwierz mi, nie jest łatwo o zadbanego Leona czy A3 I gen.
P.S. Nie ma nic prestiżowego w starym Audi, które obecnie może sobie kupić niemal każdy.
P.S.2. 1.8T jest dużo lepszym silnikiem niż "gołe" 1.8 - na gazie spalanie będziesz miał podobne, a różnica w osiągach kolosalna.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

15 Paź 2014, 16:16

Podepne sie pod teamat. Sam chce kupic leona 1 generacji tylko nie wiem jaki silnik jest dobry i tu mam do was pyatnie,jaki silnik do zagazowania czy wziąć po prostu diesla?
adek0909
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Paź 2014, 16:21

Diesle raczej będą już w większości skrajnie wyeksploatowane, łatwiej będzie więc o benzynkę - polecam 1.8T 180KM :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 16:25

1.8 T nie nadaje się do gazu

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tu filmik w którym jest wypowiedz o tym :).
A co do wyglądu masz racje ale która hm bryła myślisz zachowa dłuzej ten taki swój wygląd który tak szybko się nie znudzi :) . Słyszałem ze leon jest postrzegany jako łosiowate auto nie wiem co to ma na celu oznaczać :)
rafixxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1993
Auto: nie mam
Silnik: brak
Paliwo: Inne
Typ: Inny

15 Paź 2014, 16:31

rafixxx napisał(a):1.8 T nie nadaje się do gazu

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tu filmik w którym jest wypowiedz o tym :).

Poczytaj komentarze pod tym filmem :) Pierwszy raz spotykam się z taką opinią.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 16:33

O stan auta sie nie martwie bo sprowadzam z Niemiec. A ja dalej nie wiem jaki silnik pomóżcie panowie :)
adek0909
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Paź 2014, 16:45

Najgłupsze pytanie w historii :roll:
Kupujesz auto po to, żeby podobało się komuś, żeby wyrywać laski? Takie podejście do sprawy jest trochę poniżające i niezbyt dobrze o Tobie świadczy :yes: jeśli podoba Ci się Lanos kupujesz Lanosa, i masz gdzieś opinie innych. Powtórzę to jeszcze raz - auto jest dla Ciebie, Tobie ma się podobać i sprawiać radość i porządnie obcowania/jeżdżenia nim
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Paź 2014, 12:19

Auto kup dla siebie,zresztą w kwocie do 15 tyś zł znajdziesz oczywiście młodszego rocznikowo Leona- polecam silnik 1.8 125km plus lpg- nie będzie kłopotów z usterkami,na wersję 1.8T bardzo ciężko trafić no i gaz odpada,nie ma mowy o ekonomicznej jeździe. Co takeigo widzisz w Audi? za te pieniądze dostaniesz maks rocznik 2002 z kiepską stylistyką- dla mnie auto mocno przereklamowane.
Dabtuner
Aktywny