Jakie auto kupić do 7.000zł?(megane,punto,lanos,lub inne)

06 Mar 2011, 19:16

Witam. Za jakiś czas mam zamiar kupić sobie auto. Puki co użytkuje Renault 19 mojego ojca. Jestem zadowolony z niego, ale jak wiadomo zaczynam rozglądać się za czymś nowszym.

Najpierw pomyślałem o Renault Megan I z rocznika 97-99 ale troche się tu naczytałem o jej awaryności i troche mnie to dziwi bo moja stara R19 z 93 była bardzo mała awaryjna.

Mam do was prośbe jakie auto wybrać w cenie ok 7.000zł żeby było mało awaryjne i części do niego były tanie. Auto ma być zasilane PB+LPG oraz Hatchback. Ciekawią mnie wasze opinie o Megane,Punto,Lanos,Civic a może coś innego? Co polecacie?
maw
Początkujący

Miejscowość: Staszów

06 Mar 2011, 19:57

Może mazda 323f. Fajne i bezawaryjne autko, np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

06 Mar 2011, 21:18

Odnośnie Lanosa to tam silniki dobrze znoszą gaz więc z tym nie ma problemu,części też łatwo dostępne i tanie,podobna rzecz jest z Puntem.Za te pieniądze znajdziesz już Lanosa po lifcie (tylne lampy z wersji sport i zmienione boczki drzwiowe,dzięki tym zmianom moim zdaniem Lanos dużo lepiej sie prezentuje).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Mar 2011, 21:35

a jak z awaryjnością Lanosa?
Myślałem też nad jakimś VW może polo ? :)
maw
Początkujący

Miejscowość: Staszów

06 Mar 2011, 21:56

Na ogół nic tam sie nie psuje,ludzie też narzekają na trzeszczące plastiki ale idzie sie przyzwyczaić.
Polo to też całkiem fajne autko :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
    Seat Leon III - gama silników
    SEAT wysyła nowego Leona na bitwę wydajnych i oszczędnych silników TDI i TSI, o pojemnościach od 1,2 do 2,0 litra pojemności. Wszystkie silniki wyposażone są w bezpośredni wtrysk i turbodoładowanie. Zostały one zaprojektowane ...