Jakie auto kupić do 75 tyś.? plus 5 tyś max 80.000zł

12 Sty 2011, 09:39

Jak w temacie zastanawiam się na kupnem auta nalepiej do ceny 75 tyś zł maxymalnie do 80.000 auto wielkościa jak VW Passat taka klasa rozważam marki Honda Accord , Audi , BMW
nowy Citroen C5 od rocznika 2008 po liftingu oraz Mercedes. silnik Deasela.Pytanie co byscie polecili i z jakim silnikiem, samochód chce kupić w niemczech więc silnik do 2.0 litrów wiadomo podatek powyżej dwóch litrów 18.6% , koniecznie ksenony z doświetlaniem zakrętów , mam troche mętlik w głowie bo opinie są rózne generalnie nie ma samochodów które się nie psują ,ale mi zalezy żeby to była solidna marka ostatnio nawet zastanawiam się nad BMW ale zqa bardzo nie wiem jaki model , Prosze o jakieś sugestie opinie .
markopa111
Nowicjusz

Miejscowość: Bedzin
6

12 Sty 2011, 09:47

Jak BMW klasy Passata to tylko 320. Ja polecam Hondę Accord, choc najlepszym wyborem wg mnie było by Subaru Legacy.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
0

12 Sty 2011, 10:15

Autorze tematu . slyszales o seacie exeo ? to takie audi A4 tylko ze znaczkiem seat. Jest piekny na prawde, i w srodku i na zewnatrz. Ostatnio stal w moim miescie w centrum handlowym jako pokazowy model - cudo !

Cena ksztaltowala sie mniejwiecej wlasnie okolo 80 tys zl, a wiem ze zawsze mozna negocjowac jeszcze. No i wiadomo : silniki diesla w tym aucie sa koncernu VW

edit.

linki pogladowe :
1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3) [link do oferty na Allegro wygasł] -kombi
Ostatnio edytowany przez dawid551 12 Sty 2011, 10:23, edytowano w sumie 2 razy
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
1

12 Sty 2011, 10:21

To jesteś pierwszą osobą od której słyszę że ten Seat jest piękny. Dla mnie jest paskudny, ale o gustach się nie dyskutuje.
fiko7
Stały forumowicz

0

12 Sty 2011, 10:24

Widzialem go z bliska , w srodku . I mnie sie podoba !

Widzisz sam sobie odpowiedziales, o gustach sie nie dyskutuje ! :lol:
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
0

12 Sty 2011, 10:44

Audi a 4 może a6 (?) ,mercedes C klasa tu silniki będą powyżej 2 litrów
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Śpiący policjant - bezpieczne spowalniacze
    Jak skutecznie uspokoić ruch drogowy? Sprawdzoną i popularną metodą jest montaż progów prędkościowych na drogach. To rozwiązanie ma wiele zalet – wymusza na kierowcach ograniczenie prędkości, powoduje mniejsze ...

12 Sty 2011, 11:00

Najlepsze będą z tego zestawienia BMW 3, np 320, albo Honda Accord - jeśli ci nie przeszkadza że diesel będzie miał 2.2 pojemności (większe opłaty) to na prawdę warto - jest świetny, ma bardzo dobre opinie i uchodzi za jednego z najlepszych diesli ogółem, deklasuje nawet 2.0d od BMW (też dobry), o 2.0 TDI w Passacie/Audi/Seacie nie wspominając.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
1

12 Sty 2011, 11:45

Pod jakim względem deklasuje? BMW mimo niższej pojemności ma lepsze osiągi, no i pali ponad litr mniej w mieście.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

12 Sty 2011, 12:07

Może bardziej sprecyzuje czego szukam a czego nie szukam za tą kwote mozna kupić paro letnie Audi VW ale niestety z tego okresu są niezbyt pozytywne opinie o tych silnikach z grupy VW więc odpada jeśli w grę wchodzi silnik 2.0 d , przynajmniej takie są opinie w necie. Jednak obstawałbym przy hondzie accord i BMW tylko jaki model z BMW ja pisząc że klasy VW Passata miałem na myśli wielkość auto kombi lub sedan tu nie ma znaczenia .
markopa111
Nowicjusz

Miejscowość: Bedzin
0

12 Sty 2011, 13:13

Klasy Passata i A4 - to będzie Honda Accord i BMW E90 (zwane potocznie serią 3 :) ).

jiGsaw - stosunek mocy do pojemności to nie wszystko, a spalanie ciężko zmierzyć - nie ma co ufać danym z katalogu bo są zawsze mniej lub bardziej przekłamane i nie zawsze o tyle samo. Osiągi również - niekiedy dane z katalogu nie pokrywają się z rzeczywistymi, raz bywa że sprint do setki trwa krócej niż obiecywana, a w innych modelach bardzo ciężko jest osiągnąć wynik podany przez producenta. Diesel Hondy - jeśli wierzyć danym - jest bezawaryjny. Poza tym jego kultura pracy przypomina bardziej silnik benzynowy - nie ma żadnych wibracji, równomierny przyrost mocy, na biegu jałowym jest praktycznie niesłyszalny. 2.0d z BMW też jest bardzo dobry, ale czasem na niektórych forach/opiniach ludzie narzekają na awarie (na ogół nic poważnego, ale jednak). Spalanie będzie porównywalne - pół litra w tą czy w tamtą nie ma większego znaczenia, szczególnie w samochodzie za ponad 70tys. zł...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
0

12 Sty 2011, 13:43

No tutaj akurat jestem pewny swego, bo BMW dość chłodno podchodzi do swoich aut i jeżeli chodzi o przyspieszenie z katalogu to NA PEWNO gorzej nie będzie. Wystarczy spojrzeć na wyniki przyspieszeń danych modeli BMW (choćby mojego) z katalogu i z badań niezależnych. Katalogowa różnica w spalaniu wedlug tej samej normy to ponad litr w mieście, więc na pewno coś jest na rzeczy. W każdym razie ja tu żadnej deklasacji nie widzę, co nie znaczy, że diesel Hondy jest zły. :wink:

UPDEJT: Nawet znalazłem porównanie z dwóch niezależnych źródeł, skoro katalogi Cię nie przekonują. Dla ciekawości zestawienie wersji przed liftingiem (czyli 2.0d 163km i 2.2 150km) oraz model 2011 (czyli 2.0d 184km i 2.2 180km):

http://www.zeperfs.com/en/duel2619-1298.htm

http://automobile-catalog.com/auta_cmp2.php
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

12 Sty 2011, 14:40

Zdecydowanie BMW 3. Dziś nawet leciał na TVN Turbo Auto Maniak i porównywali Audi A4 i BMW 3. BMW wygrało jednoznacznie :wink: Dodatkowym atutem jest fakt, że w BMW 3 posiada napęd na tył.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004
1

12 Sty 2011, 15:07

Audi by też przegrało z Hondą a napewno by przegrało pod względem kultury pracy. Diesel Hondy zbiera same pochlebne opinie. W najnowszym Motorze masz test używanego Accorsa więc możesz sobie poczytać.
fiko7
Stały forumowicz

0

12 Sty 2011, 16:44

A Laguna III? Też to jest dobry rywal dla Passata ;)
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006
0

12 Sty 2011, 16:54

Haha laguna? no comment...

Co do exeo to można taniej kupić używane A4. To jest aż bezczelna podróbka.

BMW E90 to jest najlepszy wybór :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police
0