Focus mk2, Passat czy Vectra C?

14 Lut 2011, 13:12

Witam! Chce kupic auto w najbliższych dniach, tak do 25.000pln. Moje preferencje: diesel i combi. Waham się pomiędzy Focusem mk2, passatem b5 a vectra c. Co uważacie za najlepszy wybór? Czy coś innego a za razem fajnego w tej cenie mozna kupic? Co byście polecali? Jak z awaryjnością tych aut? I czy to prawda że karoseria w mk2 nie jest w ocynku? Czekam na wasze opinie:) Z góry dziękuję za pomoc:)
V6
niezdecydowany
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

14 Lut 2011, 13:37

Porównujesz segment C ze starociem segmentu D i trochę świeższym segmentem D :)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

14 Lut 2011, 16:59

poszukuje jednak sprecyzowanych i konkretnych odpowiedzi...
V6
niezdecydowany
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

15 Lut 2011, 11:44

Masz Vectrę, bierz Vectrę :)
W tej cenie może uda się znaleźć jakiegoś zadbanego 2.2dti. Innego klekota za taką kasę nie będzie.

Co by nie mówić VC w kombi jest bardzo pojemna.
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

15 Lut 2011, 12:09

Ja polecam Opla lub Forda. Vectra bedzie wieksza i pojemniejsza, a Ford lepiej trzyma się drogi i silnik 1,8 juz ładnie sobie daje radę z autem w trasie. Sam mam 3 Focusa i twierdzę że to bardzo fajne i dobre auto. Poza tym Opel i Ford bedą sporo młodsze niż VW a tym samym będa miały mniejszy przebieg.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

16 Lut 2011, 12:38

Fokus będzie tańszy ale vectra c z passatem b5 są w bardzo podobnych cenach . do 25 tyś zł szukaj focusa .
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...

16 Lut 2011, 19:29

Wywal passata od razu, ten samochód ma zbyt wysoką cenę w stosunku do tego co oferuje. Vectra za 25 tys zł może być mało na silnik cdti musiałbyś kupić dti a nie są one wcale dużo trwalsze od common rail a dość głośne. Ja polecam focusa, super jeździ dobra cena.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

16 Lut 2011, 19:47

ja właśnie wziołbym pasata,bardzo dobrze mi się kojarzy i paru znajomych posiada takie furki i jeżdżą jak tra lala,ja sam też się przymierzam do zmiany,też właśnie w takich przedziałach cenowych,dla mnie pasat jest the best!!! :twisted:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

16 Lut 2011, 20:17

Oj nie, Passat nie oferuje nic wiecej niz konkurenci, a jest znacznie droższy bo niektórzy jak słyszą VW to im się auta kojarzą ze starymi dobrymi VW. Niestety te czasy minęły i Passat wcale nie jest lepszy od konkurencji, jedynie ma dużo lepszą cene ale dla sprzedającego.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

16 Lut 2011, 21:04

Jeżdżę audi a4 więc "lepszym passatem". Ogólnie ten samochód jak kupił mój ojciec wiadomo podjaranie, audi najlepszy wóz itp, ale minął czas i można spojrzeć obiektywnie. Mam go 3 lata i mogę powiedzieć tak(będzie to również odpowiednie do passata) nic ciekawego. Auto było z pewnego źródła z przebiegiem 180 tys km. Zrobiło jakieś 60 tys km i o dziwo nic się nie popsuło, nawet zawieszenie nie było do tej pory ruszane!! Ale jest strasznie ciasne!!. Po przesiadce z lanosa wydawało się wielkie, jak jeżdzę mondeo to już tak się nie wydaje. Diesel 130 KM w miarę dobrze się zbiera nie pali aż tak dużo ALE jest strasznie głośny na wysokich obrotach jest to dla mnie nie do zniesienia szczególnie jak równolegle jeździ się motorem z common rail. Samochód oceniam jak najbardziej pozytywnie ale nie ma w sobie nic co może tłumaczyć jego wysoką cenę, ja osobiście w tym samochodzie nie mogę się odnaleźć mam 190 cm wzrostu i pozycja za kierownicą jest dla mnie niewygodna w żaden sposób nie mogę usiąśc tak żeby trzymać kierownicę 2 rękoma :neutral: Passat to praktycznie to samo. Jak wsiadam w mondeo to jazda nim to prawdziwa przyjemność, kit że plastiki gorsze, że gdzieś tam może zardzewieć ale to jest to ford prowadzi się kapitalnie. Jeśli kupię samochód to będzie to tylko ford chyba że stać mnie będzie na dobre BMW. Polecam Ci zarówno focusa jak i mondeo. WV i Audi to przereklamowane auta, mówi Ci to właściciel jednego z nich więc opinia raczej wiarygodna
koczas
Aktywny

16 Lut 2011, 21:58

w passacie jest więcej miejsca niż A4 B6
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

16 Lut 2011, 22:39

miejsca jest więcej ale mniej niż w mondeo chociażby.
koczas
Aktywny