Jakie auto kupic do wyrywania panienek? ;)

10 Lis 2011, 22:00

LOTnick no wiadome :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lis 2011, 22:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] no i jest impreza :mrgreen:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Lis 2011, 22:55

Swoja droga, z egzotycznych autek jest RX8, nie chce mi sie szukac od ile sie zaczynaja ceny, ale pewnie za 25k zl juz by wyrwal ta ze slabszym silnikiem(1,3 180KM), ta z motorem 230KM objezdza spora ilosc autek duzo mocniejszych nawet.

Tylko ze w RX8 jest silnik Wankla, dosc nietypowa jednostka. :P Bardziej to egzotyczne jak H6 w Subaru.

@TFSI
Rofl, dobre autko, tam z tylu meidzy glosnikami, to dodatkowe 6-te miejsce? swoja droga, klekot 100KM z Blow off, TROLOLOLOLOLOL.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

10 Lis 2011, 23:26

Saab 9-3 I
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oryginalny, w miarę luksusowy no i wstydu pod maską nie ma. Idąc tropem szwedzkim to może jeszcze Volvo C70 z T5?
[link do oferty na Allegro wygasł]

A może [link do oferty na Allegro wygasł] :wink:
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

11 Lis 2011, 01:40

LOTnick napisał(a):ie polecam Ci do takich "czynów" Daewoo Lanosa, ma cholernie twarde zawieszenie.

Cholernie twarde? Może nie jest cholernie miękkie ale nie powiedziałbym też, że cholernie twarde. A tak poza tym to nie nadążam już za tym wątkiem - skąd tu się lanos wziął? :D
Łukasz93
Początkujący

11 Lis 2011, 07:10

Tak jak napisałem wyżej - albo wszystkie egzemplarze które pamiętam miały zużyte zawieszenie, albo to zależy od punktu widzenia.

Lanosa użyłem jako przeciwieństwa samochodu z miękkim zawieszeniem - czyli tego nie kupować - jak widać mi nie wyszło :=|
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czy system start/stop naprawdę oszczędza paliwo?
    Mam system start-stop w nowym samochodzie. Kilkadziesiąt razy dziennie potrafi się wyłączyć i włączyć na skrzyżowaniach i nic nie trzeba doładowywać akumulatora. Czy system start/stop na prawdę oszczędza paliwo? Jakie są ...

11 Lis 2011, 08:40

TFSI no to Combo miażdzy system :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Lis 2011, 15:29

LOTnick napisał(a):Lanosa użyłem jako przeciwieństwa samochodu z miękkim zawieszeniem - czyli tego nie kupować - jak widać mi nie wyszło :=|

Nie bardzo rozumiem dlaczego. Autor mieszka w Holandii. Tam raczej mają "trochę" lepsz drogi niż u nas więc twarde zawieszenie nie jest problemem. Druga sprawa to sporo zależy tu od indywidualnych preferencji.

Wyżej wskazana RX8 to raczej nienajlepszy pomysł - silniki wankla nie są za bardzo trwałe a ich naprawa kosztowna.
Łukasz93
Początkujący

11 Lis 2011, 16:51

Libre zbiles mnie z tropu tym Volvo, swietny jest, tylko troche drogi... Jeszcze ubezpieczyc musze :mrgreen:
ayayay
Nowicjusz

Auto: Ford 1998 1,9 benzo 115kucy

11 Lis 2011, 21:01

Rejestruj na kogoś kto ma zniżki :wink:
Barol
Awatar użytkownika

12 Lis 2011, 02:14

A może coś takiego? Niby "tylko" Ford, ale nie jest aż tak popularny:

Ewentualnie jeszcze taka zabawka:
Wdowiar
Nowicjusz

Miejscowość: Zadupie
Auto: Citroen C2 VTR by Loeb
Silnik: 1.6 122
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

12 Lis 2011, 11:47

a ja bym zaproponowal peugeota 406 coupe albo vectre GTS na jakis ładnych felach -conajmniej 17
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów