Jakie auto kupić proszę o poradę

01 Cze 2013, 13:04

Witam wszystkich
Zastanawiam się nad zakupem auta i proszę o poradę.
W zamyśle mam 3 auto :
Audi A6 rocznik ok 2008 silnik 2,7 TDI lub 3.0
Passat CC 2.0TDI ( 140 i 170 KM)
Volvo S80 2,4
Proszę o jakieś opinie o tych samochodach najbardziej chodzi mi o kulture pracy jednostki oraz o awaryjność.
Może na forum są osoby posiadające takie samochody i troszkę mi o nich opowiedzą.
Do tej pory posiadam Audi A4 1.9TDI B7 i jakby ktoś chciał mogę sie podzielić opinią o tym samochodzie i jednosce napędowej.
POZDRAWIAM
Rafik834
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2001
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.9tdi 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

01 Cze 2013, 13:29

Czesc, moge troche przyblizyc Ci temat Volvo, silnik ktory wybrales to dobry wybor, 2,4 D5 to rewelacyjna, zywotna, maloawaryjna jednostka a przy tym nie jest paliwozerna. Co do wnetrza samochodu to kazdy lubi cos innego, jednym sie podoba innym nie, najwazniejsze ze wszystko jest pod reka, obsuga jest intuicyjna, nie trzeba instrukcji. S80 to juz wyzsza polka i w wiekszosci tapicerka jest w skorze, mi pasuje bardziej poloczenie welur+ekoskora - bardziej trwale i wygodniejsze w uzytkowaniu. O wyposazeniu nie bede sie rozpisywal bo to zalezy od wersji, wiadoma sprawa bezpieczenstwo w Volvo jest na wysokim poziomie. Jesli chcesz wiecej informacji na temat S80 to zapraszam na volvoforum.pl tam znajdziesz wszystko o samochodzie, ja nie pomoge za duzo bo miom modelem jest V50.
W jakim budzecie szukasz auta?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

01 Cze 2013, 13:49

W budzecie ok 60 tys zł .Dzięki za pomoc . Troszkę sie obawiam tego volvo (Chodz ładne i pięknie sie prezentuje) bo szwagier miał wersje z 2004 roku no i mial troszke problemów z turbiną tzn kilka razy zapalila mu sie podczas jazdy kontrolka i powodowal to brak mocy co było niebezpieczne gdyby to się zadziałało podczas wyprzedzania ( juz nie pamiętam dokladnie co było tego przyczyną ale z pare razy jeździł z tym problemem do serwisu aż do Chorzowa), a także z kołem dwumoasowym.
Rafik834
Nowicjusz

01 Cze 2013, 19:27

Wiadomo turbina i dwumas to bolaczka kazdego turbo diesla, nie ma na to reguly niezaleznie od marki, trzeba byc ostroznym z turbina, odpowiednio uzyktowac, pozwolic sie jej wychlodzic.
Wedlug mnie nie ma sie co bac Volvo, auto w eksploatacji jak kazde inne, generalna zasada "jak dbasz tak masz" dotyczy kazdego samochodu. Ja tez podchodzilem do V50 z duzymi obawami ale po roku uzytkowania niezamienilbym go na zadne inne, chyba ze na inne Volvo.
Ostatnio znajomy sprzedawca mial S80 na parkingu, chyba 2009 rok, w dobrym wyposazeniu i cenie, sprowadzony z Niemiec, niebite w bardzo dobrym stanie, poszukam namiarow i Ci podesle jesli chcesz?
To sprawdzony, uczciwy i pewny importer, ma auta w dobrym stanie z pewnego zrodla, ceny moze nie najnizsze ale odpowiednie do stanu samochodow, ma tez BMW i Audi. Kilku znajomych juz kupilo auta u niego i sa zadowoleni, ja tez kupilem swoja V50ke u niego.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

01 Cze 2013, 20:22

Masz racje z tym uzytkowaniem jak dbasz tak masz ja mam swoja Audice 240 tys przejechane i narazie odpukać wszytko chodzi jak w zegarku. Możesz podać namiary sprawdze sobie zawsze sie przyda :)
Rafik834
Nowicjusz

01 Cze 2013, 20:54

Dokladnie, ja mam swoja vke z 2008 roku juz rok, zrobilem 20tys km i przekroczylem juz 180tys, nie mialem zadnych problemow oprocz zwyklego serwisu jak olej+filtry, tarcze, klocki czy zarowka.
Podsylam dwa linki pierwszy to AXON - CARS z Zor, od niego kupilem samochod
http://www.axon-cars.pl/oferta.php
widze ze zmienia oferte, moze ma cos nowego, mial ladna s80 za niecale 60tys. i Audi A6 ale w kombiku, generalnie nie sprowadz starszych niz 4 lata
drugi link to sprzedawca z Goleniowa, bardzo chwalona, polecana i uznana firma handlujaca Volvo, ma podobne, pewne zrodlo samochodow
http://www.auto-scan.pl/oferta.php
Jak zobaczysz ceny u obu sa wyzsze niz wiekszosc ofert z allegro czy otomoto, jednak porownaj te ceny z cenami z mobile.eu lub z autoscouta i bedziesz widzial ktora cena jest realna. Czesto widze auta na zagranicznych portalach a potem te same w polskich z cena mega atrakcyjna ale z licznikiem cofnietym nie raz o 200tys. lub byle jak wyklepanych i z tona gipsu na sobie. Te dwa linki to bezpieczni sprzedawcy co nie znaczy ze mozna kupowac auto w ciemno.
Pozdrawiam i powodzenia.
A zadzwon moze do Axona i pogadaj, moze ma cos co Cie zainteresuje bardziej.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
    Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...

01 Cze 2013, 21:30

Dzieki napewno skorzystam. wiesz wole czasem zaplacic troszke wiecej ale być pewny zakupu. Ja kupowalem auto z Legionowa i tez uczciwy sprzedawca mam swoja Audice od 3 lat zrobilem juz prawie 70 tys i nic oprocz tak jak ty pisałeś spraw eksploatacyjnych.
Rafik834
Nowicjusz

01 Cze 2013, 22:40

No to znalezlismy dobrych sprzedawcow :D w tych czasach ciezko z nimi ale sa.
Sluchaj a A6 3.0D 245KM, 2005r, tiptronic, 180tys.km., full wersja, zloty w kombiku Cie interesuje?
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

02 Cze 2013, 08:49

Kombi mnie nie intersuje :)
A może ktoś wie coś o passatach cc ?
Rafik834
Nowicjusz

03 Cze 2013, 12:53

Axon odświeżył ofertę http://www.axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=64
Polecam z czystym sumieniem.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz