Jakie auto kupić? - proszę o radę

02 Mar 2008, 13:21

Witam!jestem nowicjuszem na tym forum wiec jesli zrobie cos nie tak to prosze o litosc i bez wyzwisk :cry: .mam pewien problem poniewaz nie dawno zrobiłem prawko i chce sobie kupic jakies autko:
-oszczędne ,ekonomiczne
-małe
-oraz wytrzymale

Mam kilka swoich typów ale postanowiłem poprosic was o rade i poradzenie mi co mam wybrac .Suma jaka chce wydać to 4.500 zł tyle mam.Moimi typami sa
-opel corsa 3 trzwiowy,z silnikiem 1.2 lub 1.4 jeszcze lepiej by było gdyby był na gazie
-opel Astra 3 trzwiowy (niestety nie jest on ekonomiczny)
- wv golf 3 3 trzwiowy (niestety nie jest on ekonomiczny)
-audi 80 poniżej roku 1990 (troche stary ale jesli bym znalazł na gazolinie to ???)
-renault clio
W zwiazku z tym prosze poradzcie co bedzie najrozsadniej kupic bo sam niewiem najważniejsze aby jak najmniej paliło.Chyba ze macie jakies swoje propozycje to prosze o podanie oraz ich umotywowanie dlaczego??Z
góry dziekuje za wszystkie wypowiedzi.
paweł august
Nowicjusz

Miejscowość: podlasie

02 Mar 2008, 14:35

nie kupuj starego auto, ktore bylo na gaz
silnik juz sie nie nadaje do niczego...
a moze cos z mniej prestizowych marek, a rocznikiem lepsze? np jakis maly fiacik?
pozdrawiam
wojtex_
Początkujący

02 Mar 2008, 14:46

dzieki za podpowiedz ,mały fiacik troszke to moze już przeszłośc jest,dlatego cały czas chodzi mi po głowie corsa (nie koniecznie na gaz)
paweł august
Nowicjusz

02 Mar 2008, 15:39

maly fiacik to nie mialem na mysli fiata 126p, tylko jakis nieduzy model Fiata :wink:
pozdro
PS
Czasem warto przy zakupie cos dolozyc, wiec moze warto dozbierac jeszcze jakis gorsz :wink:
bo samochody za tą cene to sa zazwyczaj juz skarbonkami
wojtex_
Początkujący

02 Mar 2008, 19:38

Ja bym troche oszczedził i kupił Ibize:)
piotrekgo2
Nowicjusz

02 Mar 2008, 19:58

szukaj corsy :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Shibetsu - tor testowy Toyoty na biegunie zimna
    Na najbardziej mroźnej japońskiej wyspie Hokkaido, na północ od słynącego z zimowej olimpiady 1972 roku miasta Sapporo, znajduje się japoński biegun zimna. W Shibetsu ciągle pada. We wrześniu spada tu często ponad ...

02 Mar 2008, 20:32

a może mi ktos napisac jakie jest spalanie corsy
paweł august
Nowicjusz

02 Mar 2008, 20:51

Jeśli szukasz starszego autka, to nie na gazie: szybko padnie.
Gdybyś był zainteresowany Oplem Vectrą A GT (1991) 2.0, to w najbliższym czasie ją sprzedaję - kupuję znacznie młodszą TOYOTĘ.
Moja Vecta: odradzam Ci ją do miasta: potrafi spalić 12-14 l benzyny w korkach (gł. z tego powodu ją sprzedaję), jednak na trasie i w cyklu mieszanym pali ok. 8 l /100 km.
Dobrze utrzymana, ja jeżdżę nią już 11 lat, dużo przy niej zrobiłem, aczkolwiek, jak KAŻDY wiekowy samochód ma kilka swoich "ale" - nie będę tu jej opisywał, bo nie wiem, czy jesteś zainteresowany - jeśli nie, trudno, jeśli tak prześlę Ci opis na PW.
TadekB
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków