02 Mar 2008, 11:26
Witam pare dni temu zdałem egzamin na prawko i planuje kupno samochodu tak do 8 tys zl. Potrzebuję autka głownie na dojazd do szkoły, więc powinno być w miarę ekonomiczne, ale fanie by było żeby nie było aż strasznie wolne. Rozmawiałem już z różnymi osobami i słyszałem rózne opinie na temat pewnych samochodów, chciałbym wysłuchać waszych porad, głownie osob ktore użytkują poniższe samochody, albo osób ktore maja dużą wiedzę na ich temat. Samochody ktorymi jestem zainteresowany to:
Honda Civic V. gen, 1.5 16v lub 1.5 V-tec.
VW golf III 1.9 TDi lub 1.6i
Seat Ibiza II 1.4 lub 1.9 Sdi
Fiat punto I 1.2 75 KM
Fiat Bravo 1.6 lub 1.2 16v
Alfa Romeo 146 1.4
Toyota Paseo 1.5 16v
Moze ktoś coś innego jeszcze poleci w tej cenie. I mam takie pytania, czy lepiej szukać samochodu bez gazu i samemu załozyc czy szukać samochodu z gazem, czy może wogole nie zakładać LPG(bo zabije dość szybko silnik)? Z jakiego kraju sprowadzanych samochodów lepiej nie kupować (słyszałem że samochody z włoch są strasznie słabe)? Czy warto brać samochód w Dieslu o pojemnosci 1.9 bo za taka pojemnośc ja jako młody kierowca bez zniżek bede płacił barzdo duże ubezpieczenie.
PS. I nie chodzi mi o linki do allegro, a o opinie o tych samochodach(awaryjność, dostępność i ceny części, jakos wykonania wnętrza, spalnie i wszystko co jest ważne przy kupnie samochodu. Z góry dziękuje za wszystkie opinie.