REKLAMA
Na początek zacznę od powitania gdyż jestem tutaj nowy więc witam wszystkich i dziękuję za dołączenie do grupy, i proszę o wybaczenie jeśli coś robię nie tak.
Przejdę od razu do konkretów a więc. Szukam auta do 35 000 zł (górna granica) samochody powyżej tej kwoty mnie nie interesują.
Poszukuję samochodu samochodu rodzinnego kryteria które mnie interesują:
1. Silnik benzynowy minimum 150 km do 204 km max.
2. Nadwozie kombi lub minivan
3. Reflektory xenonowe, dobrze by bylo gdyby auto posiadało światła do jazdy w dzień oraz kierunkowskazy w lusterkach, elektrycznie składane lusterka
4. Nie interesują mnie auta powypadkowe oraz uszkodzone
5. Manualna skrzynia 6 biegowa
Na chwilę obecną moimi faworytami są :
1. Skoda Octavia 2 (silnik 1.8 150 km z VW) - tylko słyszałem o awaryjności tych silników, wysokie zużycie oleju oraz możliwości zatarcia silnika (nie wiem czy to do końca prawda)
2. Renault Laguna 3
3. Citroen C4 Grand Picasso
4. Peugeot 508
5. Peugeot 407
Samochody typu BMW/Mercedes/Audi mnie nie interesują ze względu na wysoki koszt części oraz serwisu.
Samochód użytkuje na co dzień po mieście (wtedy są to głównie odcinki do 4km), oraz na trasach i tutaj wtedy są to trasy dłuższe (przeważnie w okolicy 100 km w jedną stronę), zależy mi również na w miarę pojemnym bagażniku (ze względu na wyjazdy rodzinne). Pytanie również do użytkowników wymienionych przeze mnie samochodów jak je oceniacie, jakie są koszty serwisu i eksploatacji oraz co się w nich psuje, czy jesteście zadowoleni itd.
Dzięki za pomoc