Jakie auto kupić?

12 Sty 2010, 10:12

Hey,
Właśnie zamierzam kupić auto do ceny ok 30000 tyś.
Jest ich trochę ale nie wiem które jest tak naprawdę najmniej wadliwe.
Parametry jakie chce żeby spełniało to kombi, diesel, 1.9, powyżej 2003:
Na razie jakie mi się podobały to:

- audi A4
- mazda 6
- passat
- seat leon (ale nie kombi)
- ford focus

Jak możecie napiszcie mi opinie który waszym zdaniem jest ok, wasze opinie jeśli nimi jeździcie, opinie który sami byście wybrali. Dzięki za pomoc. pozdrawiam
eternaldream
Nowicjusz

Miejscowość: kolega

12 Sty 2010, 10:26

osobiście odrzuciłbym focusa... moim skromnym zdaniem jest gorzej wykonany niż pozostałe auta które wymieniłeś (plastiki są chyba gorszej jakości itp...) co prawda to podobno synonim dobrego prowadzenia ale też nie każda morda pasuje do Forda ;)
A Twoja??? ;)
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

12 Sty 2010, 10:48

eternaldream napisał(a):Hey,
Właśnie zamierzam kupić auto do ceny ok 30000 tyś.
Jest ich trochę ale nie wiem które jest tak naprawdę najmniej wadliwe.
Parametry jakie chce żeby spełniało to kombi, diesel, 1.9, powyżej 2003:
Na razie jakie mi się podobały to:

- audi A4
- mazda 6
- passat
- seat leon (ale nie kombi)
- ford focus

Jak możecie napiszcie mi opinie który waszym zdaniem jest ok, wasze opinie jeśli nimi jeździcie, opinie który sami byście wybrali. Dzięki za pomoc. pozdrawiam

mazda 6 jest bezkonkurencyjna, reszta to zabawki i napewno niebedziesz w 100% z nich zadowolony
halsky11

12 Sty 2010, 11:01

No ok. ale jak jest z psuciem się samochodu. Jak drogie są cześć w stosunku do pozostałych.
Także jakie jest spalanie. Wiesz jak mam kupić samochód no. tylko dlatego ze jest ładny, wygodny to wole kupić taki który jest tańszy w utrzymaniu.
eternaldream
Nowicjusz

12 Sty 2010, 17:51

Do ok. 30 tys. zł polecam Mazdę ale trójkę, a nie szóstkę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Sty 2010, 22:14

eternaldream napisał(a):No ok. ale jak jest z psuciem się samochodu. Jak drogie są cześć w stosunku do pozostałych.
Także jakie jest spalanie. Wiesz jak mam kupić samochód no. tylko dlatego ze jest ładny, wygodny to wole kupić taki który jest tańszy w utrzymaniu.

widzisz stawiasz w pewnym sensie przeciwstawne do siebie tezy, jesli kupisz samochod taki jak mazda to niema znaczenia czy czesci beda tanie czy drogie, kupisz samochod do ktorego beda tanie czesci to bedziesz je czesciej wymienial, to bledna mentalnosc panuje w naszym kraju ze kupuje sie samochod wzgledem ceny czesci, a moze lepiej kupic lepszy zeby nie zawracac sobie glowy tym ile kosztuja czesci?
halsky11

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 2 1,5 SKYACTIVE-G o mocy 90 KM
    Samochód Mazda 2 wyposażony jest w silnik benzynowy czterocylindrowy o pojemności 1,5 który generuje 90 KM, a to pozwala na osiągnięcie pierwszej "setki" w czasie 9,4 sekundy. Średnie spalanie wg producenta ...

13 Sty 2010, 09:24

no tak ale jeśli chce kupić samochód ok 5 lat to może już coś się w nim psuć, więc lepiej być już uprzedzony czy drogie są części, tylko tak na prawdę chciałem się przekonać czy dobrze wybrałem.
Bo podoba mi się mazda 6 kombi w dieslu ok 2005 rok. BO mam przeznaczone ok 30000tyś i mam nadzieje że starczy, szczególnie że chce się wybrać do Niemczech po samochód sam, bo w Polsce wszystkie fury sa jakieś felerne. Gdzie na forum nie czytam to każdy opisuje jakiś samochód z allegro i innych portali i pisze co z nim nie tak. Więc czy są jeszcze w Polsce dobre fury nie po stłuczce czy po czymś innym. Masakra

Dlatego tak na prawdę chciałem się dowiedzieć czy mazda 6 jest w miarę mało psującym się samochodem i czy części są w miarę w przystępnych cenach. Jakie mają spalanie i na co patrzeć przy zakupie.
eternaldream
Nowicjusz

13 Sty 2010, 13:58

eternaldream napisał(a):no tak ale jeśli chce kupić samochód ok 5 lat to może już coś się w nim psuć, więc lepiej być już uprzedzony czy drogie są części, tylko tak na prawdę chciałem się przekonać czy dobrze wybrałem.
Bo podoba mi się mazda 6 kombi w dieslu ok 2005 rok. BO mam przeznaczone ok 30000tyś i mam nadzieje że starczy, szczególnie że chce się wybrać do Niemczech po samochód sam, bo w Polsce wszystkie fury sa jakieś felerne. Gdzie na forum nie czytam to każdy opisuje jakiś samochód z allegro i innych portali i pisze co z nim nie tak. Więc czy są jeszcze w Polsce dobre fury nie po stłuczce czy po czymś innym. Masakra

Dlatego tak na prawdę chciałem się dowiedzieć czy mazda 6 jest w miarę mało psującym się samochodem i czy części są w miarę w przystępnych cenach. Jakie mają spalanie i na co patrzeć przy zakupie.

powiem ci ze kupujac europejskie samochody masz wieksze prawdopodobienstwo ze natniesz sie na mine,handlarze tak nie majstruja przy samochodach japonskich bo to za wysoka polka dla nich, jak dobrze sie rozejrzysz w kraju to znajdziesz taka mazde, ale 30 000 moze byc troche zamalo
halsky11