Co sądziecie o tych ofertach ?

13 Sty 2010, 11:51

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie o tych ofertach?

Najbardziej bym się skłaniał do pierwszej propozycji bo mam ponad godzinę jazdy do pozostałych mam 4 godziny także daleko ale znowu jest bez klimy i coś nie tak z tą maską tak się dziwnie odróżnia.
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko
0

13 Sty 2010, 12:04

jasko196 napisał(a):http://moto.allegro.pl/item883793548_opel_astra_1_7dti_isuzu_oplacony_kredyt.html

Co sądzicie o tych ofertach?

Najbardziej bym się skłaniał do pierwszej propozycji bo mam ponad godzinę jazdy do pozostałych mam 4 godziny także daleko ale znowu jest bez klimy i coś nie tak z tą maską tak się dziwnie odróżnia.

tego 1 nie kupuj, samochod ewidentnie byl uderzony w przod i podejrzanym faktem jest ze niema oryginalnych rejestracji tylko jakies naklejone, moze byc kradziony,poza tym moc jest tak oszalamiajaca ze wydaje mi sie ze na trasie nawet gimbusa nie
wyprzedzisz :wink:

oferta nr 2 samochod byl rowniez uderzony widac ze poduszka na kierownicy ma slady wystrzelenia, moze wogole jej niebyc a to co widac to zaslepka

oferta nr 3, wydaje sie najbardziej ok bo w opisie niejest zaznaczone ze gosciu jest handlarzem i wlasnie takich ofert bym szukal, lecz lewy blotnik zdaje sie byc zle spasowany z slupkiem , mozliwe ze rowniez byl bity, zdjecia sa zrobione przez profesjonalnego fotografa, wiec komus bardzo zalezy zeby pokazac ten samochod z najlepszej strony, moze nawet ukryc wady za pomoca photoshopa i wtedy sie zdziwisz jak przyjedziesz na miejsce

podsumowyjac:szukaj samochodu od osoby prywatnej, czasem kiepskie zdjecia to oznaka zwyklego amatora wiec samochodu nie sprzedaje profesjonalny kanciarz, zrezygnuj z tego silnika bo jesli to ma byc rodzinny samochod to i bezpieczny, a taka moc przy wyprzedzaniu nie daje zadnego bezpieczenstwa, poza tym ludzie wypowiadaja sie o tym samochodzie dosc krytycznie
Ostatnio edytowany przez halsky11, 13 Sty 2010, 12:11, edytowano w sumie 1 raz
halsky11

0

13 Sty 2010, 12:05

1. Maska i błotnik po stronie pasażera mają ewidentnie inny odcień
2. Na foto OK
3. g...o widać ;)

Wszystkie mają skręcone liczniki.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
0

13 Sty 2010, 13:09

Kubuch napisał(a):Wszystkie mają skręcone liczniki.

Takim jak ty pozostalo tylko jedno

Oddział psychiatryczny ogólny
Oddział psychiatryczny
ul. Poznańska 15., 62-200 Gniezno

tam proponuje sie zglosic, najlepsza opieka dla ludzi z MANIA SKRECONYCH PRZEBIEGÓW, powiedz mi na jakiej podstawie mozesz ocenic czy przebieg byl krecony siedzac przed kompem?? Lecz sie !! czlowieku

Ps. nie sugerj sie opiniami wyzej wymienionynego Pana ktory powinien udac sie do zakladu psychaitrycznego, polecam auto obejrzec, poznac jego historie, pojechac na stacje diagnostyczna jesli nie masz pojecia o autach, zrobic tzw. przeglad przed zakupem. Ceny z te roczniki OK, astra II to dobre i solidne auto , silnik slaby ale nie zawodny, do tego oszczedny, na zdjeciach moze sie wydawac ze sa inne odcienie, jednak zadna ftografia nie oddaje rzeczywistosci w 100%
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
0

13 Sty 2010, 13:28

illusion napisał(a):Takim jak ty pozostalo tylko jedno

Oddział psychiatryczny

tam proponuje sie zglosic, najlepsza opieka dla ludzi z MANIA SKRECONYCH PRZEBIEGÓW, powiedz mi na jakiej podstawie mozesz ocenic czy przebieg byl krecony siedzac przed kompem?? Lecz sie !! czlowieku

Takim tonem możesz się do żony/dzieci/ojca zwracać nie do mnie!

Gdybyś był tak dobrze ogarnięty w temacie motoryzacji jak w szpitalach psychiatrycznych wiedziałbyś, że diesla nie kupuje się po to, żeby stał tylko do jazdy. Na zachodzie można przyjąć minimum 30 tyś km na rok co w 10 letnim aucie daje 300 tyś. km. Moje słowa potwierdzają aukcje na zagranicznych portalach - tam większość aut ma po 300, 400 a nawet 500 tyś km. Potem jadą do Polski i u nas już magicznym sposobem mają wszystkie 150-180 tyś. Tacy ludzie jak Ty je kupują, święcie wierząc w to co na liczniku a potem jest: Ford g...o wort a Fiat jego brat.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
0

13 Sty 2010, 13:33

Kubuch napisał(a):

Oddział psychiatryczny

Gdybyś był tak dobrze ogarnięty w temacie motoryzacji jak w szpitalach psychiatrycznych wiedziałbyś, że diesla nie kupuje się po to, żeby stał tylko do jazdy. Na zachodzie można przyjąć minimum 30 tyś km na rok co w 10 letnim aucie daje 300 tyś. km. Moje słowa potwierdzają aukcje na zagranicznych portalach - tam większość aut ma po 300, 400 a nawet 500 tyś km. Potem jadą do Polski i u nas już magicznym sposobem mają wszystkie 150-180 tyś. Tacy ludzie jak Ty je kupują, święcie wierząc w to co na liczniku a potem jest: Ford g...o wort a Fiat jego brat.

Ehh, na kazdym aucie z elektronicznym wskaznikiem przebiegu mozna sprawdzic czy byl cofany, nie dawno sprzedalem 10 latka z przebiegiem 135 000, co prawda kupiony w Polsce. Co jak co , ale nie ma reaguly ze auto powinno robic 30 tys. na zachodzie, nie kazdy jezdzi az tyle, nie kazdy pracuje autem, wiec nie pisz ze przeieg byl cofany , bo liczy sie zuzycie auta a nie jego przebieg. Nalezy jechac i sprawdzic, a przebiegi moga byc realne!
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
0

13 Sty 2010, 13:44

illusion napisał(a):
Kubuch napisał(a):Wszystkie mają skręcone liczniki.

Takim jak ty pozostalo tylko jedno

Oddział psychiatryczny

Ps. nie sugerj sie opiniami wyzej wymienionynego Pana ktory powinien udac sie do zakladu psychaitrycznego, polecam auto obejrzec, poznac jego historie, pojechac na stacje diagnostyczna jesli nie masz pojecia o autach, zrobic tzw. przeglad przed zakupem. Ceny z te roczniki OK, astra II to dobre i solidne auto , silnik slaby ale nie zawodny, do tego oszczedny, na zdjeciach moze sie wydawac ze sa inne odcienie, jednak zadna ftografia nie oddaje rzeczywistosci w 100%

a ty co handlujesz bryczkami klepanymi ze tak mocno zjechales kolege ktory ma w tym temacie racje?

o kreconych licznikach nawet nie wspomnialem bo to jest standard w zakresie "uslug" handlarzy

taka prawda ludzie wierza ze jak samochodzik przyjedzie z niemiec to bedzie piekny bo niemcy dbaja i nie jest "wytluczony" po polskich dziurawych drogach , to sa wlasnie najglupsze mity lansowane przez handlarzy :smile:

obejrzyjcie sobie aukcje na zachodnich portalach jakie przebiegi maja samochody z niemiec i zapomnijcie raz na zawsze ze oni robia po 10 tys rocznie bo to dosc rzadkie przypadki

w pewnym sensie popieram polityke rzadu w sprawie wysokich oplat narzucanych na sprowadzane samochody, poniewaz chcieli ograniczyc import padaczek, lecz niestety ich zamiary przerodzily sie w cos gorszego, handlarze ciagna teraz nic nie warte rozbite zlomy i robia z nich nowe igielki z przebiegami w okolicach 100tys km

[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 12:46 ]
illusion napisał(a):
Kubuch napisał(a):

Oddział psychiatryczny

Ehh, na kazdym aucie z elektronicznym wskaznikiem przebiegu mozna sprawdzic czy byl cofany, nie dawno sprzedalem 10 latka z przebiegiem 135 000, co prawda kupiony w Polsce. Co jak co , ale nie ma reaguly ze auto powinno robic 30 tys. na zachodzie, nie kazdy jezdzi az tyle, nie kazdy pracuje autem, wiec nie pisz ze przeieg byl cofany , bo liczy sie zuzycie auta a nie jego przebieg. Nalezy jechac i sprawdzic, a przebiegi moga byc realne!

haha i wszystko jasne, handlarz broni swojego interesu, juz niedlugo wasze praktyki zostana ukrocone, ludzie zaczynaja przegladac na oczy co wy wyczyniacie z samochodami z niemiec

p.s. ludzie tam nie musza uzywac samochodu do pracy , oni wlasnie do pracy dojezdzaja po 70-100 i wiecej km , stan auta moze byc perfect, ale co z tego kiedy silnik ma juz koniec swoich dni?
halsky11

0

13 Sty 2010, 13:50

Kubuch napisał(a):1. Maska i błotnik po stronie pasażera mają ewidentnie inny odcień
2. Na foto OK
3. g...o widać

Kolego" illusion" mocnych słów uzywasz a nie potrzebnie.Niestety ale" kubuszek" ma racje.W krajach skąd pochodza te samochody tzn.holandia,francja,belgia,nikt nie jezdzi samochodem15-17tys rocznie.Tak minimalnie to 25-30tys mogło by byc jeszcze do przyjecia,a 40-50tys nie moze dziwic(przynajmniej mnie nie dziwi).pozdro

halsky11 napisał(a):tego 1 nie kupuj, samochod ewidentnie byl uderzony w przod i podejrzanym faktem jest ze niema oryginalnych rejestracji tylko jakies naklejone, moze byc kradziony,

A ty "ekspercie" żebyś na przyszłość wiedział ze tam skąd ten samochód przyjechał orginalne tablice rejestracyjne są własnościa tego kraju.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
0

13 Sty 2010, 14:04

milutki5 napisał(a):
Kubuch napisał(a):1. Maska i błotnik po stronie pasażera mają ewidentnie inny odcień
2. Na foto OK
3. g...o widać

Kolego" illusion" mocnych słów uzywasz a nie potrzebnie.Niestety ale" kubuszek" ma racje.W krajach skąd pochodza te samochody tzn.holandia,francja,belgia,nikt nie jezdzi samochodem15-17tys rocznie.Tak minimalnie to 25-30tys mogło by byc jeszcze do przyjecia,a 40-50tys nie moze dziwic(przynajmniej mnie nie dziwi).pozdro

halsky11 napisał(a):tego 1 nie kupuj, samochod ewidentnie byl uderzony w przod i podejrzanym faktem jest ze niema oryginalnych rejestracji tylko jakies naklejone, moze byc kradziony,

A ty "ekspercie" żebyś na przyszłość wiedział ze tam skąd ten samochód przyjechał orginalne tablice rejestracyjne są własnościa tego kraju.

a to dobre za prawde interesujace :grin: tyle samochodow wystawionych na allegro ktore juz stoja w polsce dalej maja tablice niemieckie zamontowane zolte i czerwone, sugerujesz ze wszystkie sa kradzione bo tablice nie zostaly zdane?
halsky11

0

13 Sty 2010, 15:24

halsky11 napisał(a):a to dobre za prawde interesujace tyle samochodow wystawionych na allegro ktore juz stoja w polsce dalej maja tablice niemieckie zamontowane zolte i czerwone, sugerujesz ze wszystkie sa kradzione bo tablice nie zostaly zdane?

"ekspert" nie ośmieszaj się jeszcze bardziej.To auto nie jest sprowadzone z niemiec.
mimi
milutki5
Aktywny

0

13 Sty 2010, 16:04

milutki5 napisał(a):
halsky11 napisał(a):a to dobre za prawde interesujace tyle samochodow wystawionych na allegro ktore juz stoja w polsce dalej maja tablice niemieckie zamontowane zolte i czerwone, sugerujesz ze wszystkie sa kradzione bo tablice nie zostaly zdane?

"ekspert" nie ośmieszaj się jeszcze bardziej.To auto nie jest sprowadzone z niemiec.

a skad z emiratow arabskich ? szkoda mi czasu na dyskusje z takimi ludzmi jak ty, niemasz nic do powiedzenia a sie wcinasz
halsky11

0

13 Sty 2010, 16:52

W przeciwienstwie do ciebie zawsze staram sie iść na jakość(co na tym forum jest rzeczą normalną)a nie na ilość.Jesteś tu dzień z nocą a tyle bełkotliwych tekstów napisałeś,ze ręcę opadają.Zwolnij,bo tymi głupotami co piszesz żadnych kliientow sobie nie znajdziesz.
Jak mozesz to sobie wyobraz ze nie tylko z niemiec sie auta sprowadza.
mimi
milutki5
Aktywny

0

13 Sty 2010, 19:39

halsky11

dzięki wielkie za pomoc narazie się wstrzymam bo są kiepskie drogi i jechać 4 godziny na taką pogodę nie warto a tę pierwszą ofertę rzeczywiście chyba sobie odpuszczę :wink:

a co silnika 1,7 isuzu jest podobno bardzo dobrym silnikiem i mało awaryjnym a o taki mi chodziło by był mało awaryjny

innym też dziękuję za pomoc i wypowiedzi ale coś w tym moim temacie to więcej kłótni niż porad :???:
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko
0