Jakie auto kupić

30 Gru 2014, 13:58

Fajny ten fiat, ale nistety ogłoszenie nieaktulne,a co myslicie o tym ogłoszeniu, zwłaszcza o otraciu, zamierzam tym autem pojezdzic z 5-6 lat zanim kupie nastepne.

[link do oferty na Olx wygasł]
83danusia
Nowicjusz

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: opel corsa
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1997

30 Gru 2014, 14:12

Grande Punto 1.4 a nie 1.2 a dlaczego? 1.4 pali tyle samo i nie męczysz się, jedzie dużo lepiej, łatwie go sprzedać, doskonale się gazuje, jest trwalszy :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Gru 2014, 14:20

Tylko to nie takie takie proste znaleźć auto w dobrej cenie:)ze wszystkim co by sie chciało:) a te otarcia nie beda powiadowac ze autoszyciej bedzie kordowac?
Jeszcze takie znaazłam, co myslicie. zawracam głowe ale na prawde im dłuzej szukam tym gorzej

83danusia
Nowicjusz

30 Gru 2014, 14:27

83danusia napisał(a):Tylko to nie takie takie proste znaleźć auto w dobrej cenie:)
Jak się szuka auta w dobrej cenie, pewnie masz na myśli niską cenę to się zazwyczaj kupuje złom..
Poszukaj 1.4 8v i będziesz zadowolona. Może korodować, nie musi. Najprawdopodobniej powstanie nalot powierzchownej rdzy która nie przeszkadza i nie idzie dalej, może wygląda tak sobie.
1.Spalanie podane na trasie, poza tym porównanie do SC nie trafione bo były jeszcze 55 konne które dobrze jadą, pewnie lepiej niż Kia. Poza tym cena tu wygórowana (korby w drzwiach), lepiej kupić Getza który jest większy.
2.Tylny zderzak malowany, dość przyjemne kolorystycznie, fajny silnik. Zastanawiają mnie tylne szyby, jakieś odblaskowe (?) :shock:
Koniu
Forumowicz VIP

30 Gru 2014, 14:40

niestety ograniczone fundusze mnie wstrzymuja mam 11 max 12 tys wiec tym jestem ograniczona,niestyty moze przy nastepnym aucie za pre lat nie bede patrzyla na cene. Dzieki za porady, nie ma to jak sprawne oko:)Moge wrzucac jescze jak cos znajde?
83danusia
Nowicjusz

30 Gru 2014, 14:54

83danusia napisał(a):Moge wrzucac jescze jak cos znajde?
Tak.
12k to minimum na GP więc bym odpuścił, dużo aut z floty i po "L"
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...
    "Zielony Pociąg" Audi, napędzany energią z odzysku
    Koncern Audi rozwinął "zielony dywan", premier Badenii – Wirtembergii Winfried Kretschmann, dokonał otwarcia pierwszego odcinka kolejowego, służącego Audi do transportu towarowego, nie zanieczyszczającego środowiska ...

30 Gru 2014, 15:27

A ta cytrynka [link do oferty na Olx wygasł]
albo polowki:

i focus
83danusia
Nowicjusz

30 Gru 2014, 15:44

Pierwsze srebrne Polo malowane z prawej strony i odpicowane na sprzedaż.
Drugie miało coś z przodem.
Focus odpicowany na sprzedaż i troche tani.
Cytryna wogóle jakaś wieloodcieniowa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Gru 2014, 16:19

Barol napisał(a):Pierwsze srebrne Polo malowane z prawej strony i odpicowane na sprzedaż.

I do tego sprzedawca pisze, że ma 64 KM czyli to niby wersja 12V a mi się wydaje, że to wersja 6V 54 KM gdyż na pokrywie silnika widnieje napis samo 1,2 a na tym 12 zaworowym powinien być chyba 1,2 12V choć na 100% pewny nie jestem i do tego niby sprowadzony z Niemiec a blachy ma z Austrii więc coś tu jest nie tak, więc sprzedawca to raczej niezły krętacz jest.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Gru 2014, 17:52

Załamujecie mnie, jak kupuja auta ludzie ktorzy ni w zab sie nie znaja na motoryzacji.

Ale powiedzcie czy znajde auto do 11 tys 10-12 letnie 5 drzwiowe, z klima, bezawaryjne i ekonomiczne do jazdy na krótkei trasy i raz w rku na dłuzszą. Czy poczekac i zbierac dalej kase, Tylko w sumie nie bardzo mam jak czekac bo moja corsa sie nie dlugo rozsypie, a nie chce w nia ladowac juz kasy...
83danusia
Nowicjusz

30 Gru 2014, 18:08

Sparka odpuść bo to nowszy Matiz więc nie ma co się męczyć, jeszcze te głupie zegary na środku..
Kia Carens to już kawał porządnego auta. :ok:
C3 malowany przód.

Jak chcesz młode auto to się powtórzę któryś raz na tym forum- Elantra lub Cerato. W trasy się nie męczysz przynajmniej, silniki mocne, dobre pod LPG, bogate wyposażenie i młode roczniki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Linki przykładowe
Koniu
Forumowicz VIP

30 Gru 2014, 19:20

ja cie krece po czym to rozpoznajesz ze auto bite, masakra i wez tu kobieto auto kup.. a fiesta taka np, bo nie wiem czy chce takie dlugie auto albo polo albo corsa

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

czyli mam szukac kia, hundai, jakies jescze/
83danusia
Nowicjusz

30 Gru 2014, 19:34

Z tego co podejrzewam to Polo dostało w tył, gdyż brak oznaczeń na tylnej klapie ale nie jestem w 100% pewny. Aha i wyprzedzę innych i powiem, że silnik jest okey choć trochę słaby i trochę pali u mnie ok. 8 w mieście Pb95.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Gru 2014, 19:38

Ta Cerato nie jest długa, moja dziewczyna chciała ale na razie jeździ moją Astrą.
1. Corsa w połowie prawy bok jaśniejszy
2.Fabia nie 1.2..
3.Polo rzeczywiście brak oznaczeń, słaby silnik no i te progi nie były oryginalnie pod kolor?
4.Fiesta lepsza 1.25 ale ta tez dobra tyle że więcej pali. Dostała chyba w tył, prawy błotnik troszkę ciemniejszy i przedni zderzak z tej strony lekko odstaje
Koniu
Forumowicz VIP

30 Gru 2014, 20:18

szukalam cerato bo w sumie fajna sie wydaje wiec jescze prosze ocencie te linki, z gory dziekuje

83danusia
Nowicjusz