Jakie auto kupić?

21 Lis 2015, 13:13

Cześć, niedawno zdałem prawko i teraz jest drugi problem jakie auto? Dlaczego akurat te a nie te? Ile ma mieć przebiegu jaki rocznik itd... Jak juz przeczytaliscie to wiecie że wgl się nie znam na samochodach. Moje zapytanie jakie będzie najlepsze pierwsze autko? Chciałbym żeby tak jakoś sporo nie paliło, najlepiej w benzynie i tak myślę że minimalnie 2000 r oraz żeby w miare jakoś wyglądało (podpowiem lubie wygodę także w jakimś małym typu corsa nie chciałbym się cisnąć) do wydania mam myślę że do 8-10 tys zł. Podacie mi parę propozycji odnośnie aut? Dobrze by też było jakbyście podali swoją opinie dlaczego akurat TE auto wybraliście.
Dzięki i pozdrawiam :)
b0keR
Obserwowany

Auto: Nie mam

21 Lis 2015, 13:46

Jeśli lubisz wygodę to w takiej cenie możesz szukać Citroena C5 z silnikiem 2.0 i LPG - ma apetyt na paliwo (miasto do 12, trasa 7-8, autostrada na bogato 10-11) ale z LPG to nie zaboli, w kwestii komfortu nie ma sobie równych w tej cenie a i wyposażenie w większości wersji jest świetne - dwustrefowa klima, dużo poduszek i kurtyn, poza radiem większość rzeczy spełnia swoje zadanie, a radio trzeba rozszerzyć albo transponderem FM albo emulatorem zmieniarki - koszta niewielkie (100-300zł) a dostajemy bogate w opcje radio z niezłą jakością dźwięku i pilotem w kierownicy.
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002