REKLAMA
Witam
Stanąłem w końcu przed wyborem samochodu, który będzie użytkowany głównie na trasie Monachium-Kraków(ok.1000km cały czas autostradą) i w tych miastach. Rocznie planuję pokonywać ok. 30tys. km, a mój budżet zakłada ok.30tys. na sam samochód, ewent. dodatkowe 2-3tys. jakby znalazło się coś fajnego. Mam rozterkę i dlatego pytam Was o radę. Od samochodu oczekuję małej awaryjności, spalania przywoitego jak na prędkości 160-180km/h i raczej diesla niż benzyny+LPG, ale to wszystko zalezne od egzemplarza. Silnik raczej do 2.0 bo planuję kupić samochód w Niemczech, ewent. większy silnik, to wtedy w Polsce(akcyza ;/). Jeśli chodzi o skrzynię biegów obojętne, choć najlepiej to manual+tempomat. Z wyposażenia, jedynie chciałbym mieć nawigację wbudowaną. Rocznik od 2005. Moje propozycje:
-Opel Vectra C(wersja poliftowa 2005+, hatchback 1.9CDTI 150KM diesel)
-BMW e90(2005-2007r. diesel 2.0 163 albo 177KM, sedan)-(pracuję w fabryce BMW, dlatego z sentymemntu to mój faworyt, ale trochę małe pieniądze na zadbany model)
-Lexus is220d(2005+, diesel 2.2 177KM, sedan)
-Audi A4 B7(2.0 TFSI 140KM, sedan).
Który z powyższych modeli polecacie, lub w innych wersjach silnikowych, czy da rade dostać te samochody niezbyt zajeżdzone oczywiście oprócz Opla Vectry C, który jest najtańszy z powyższych. Może macie jakieś inne propozycje?
Ahh od razu zapytam co polecacie w benzynie do 12-15tys. w hatchbacku do jazdy tylko na zakupy codziennie po Krakowie?
Z góry dziekuję za odpowiedzi, pozdrawiam