Jakie auto kupić za 15000zł - proszę o pomoc

05 Maj 2009, 09:25

witam
jak mozna sie domyslic chce kupic autko za kwote do 15tys,a ze jest tego kupa to ograniczylem sie do trzech: opel vectra B, audi (b5) a4, vw passat b5. u wszystkich widze silniczki 1,8 benzynka. (bez turbo).
no i tu sie zaczyna problem. co z tego sprzetu najlepsze??? vectra niby gorsza, ale za ta cene kupi sie ja w lepszym rocznik,z lepszym przbiegiem i wyposazeniem nawet lepszym niz audi i vw. no ale jak ludzie gadaja ze vectra o pol klasy nizsza,wiec warto poswiecic rocznik i przebieg vectry na pare lat stersze i z wiekszym przebiegiem audi i vw???
a co z silnikami??? troche sie o vectrze dowiedzialem, a jak z reszta??? niby audi i vw maja ta sama maszynerie pod macha? jak z wadami i plusami? jak one spalaja?
no i to co chyba vectre boli najbardziej to blacharka,a jak w audi i vw to wyglada (zaznaczyc trzeba ze za te cene starsze roczniki sie kupi niz vectry)?
jak tam z czesciami? bo jak sie dowiadywalem to do opla duuuzo tansze sa niz do audi i vw???
i takie juz bardziej prozaiczne rzeczy jak: przestronność,bagaznik,wukonczenie,funkcjonalosc?? ?

mam nadzieje ze pomozecie mi w wyborze.i mam nadzieje ze nie wywolam wojny miedzy zwolennnikami powyzszych aut,bo wolalbym konkretne odpowiedzi, a nie wyzywanie sie jak na innych forach.
jeszcze raz prosze o pomoc.pozdrawiam wszystkich
Ostatnio edytowany przez majran, 05 Maj 2009, 22:49, edytowano w sumie 1 raz
majran
Nowicjusz

Miejscowość: dolnoslaskie

06 Maj 2009, 15:30

Wszystkie te auta są niezłe i tak naprawdę ,to wybór między nimi polegac musi na wyborze egzemplarza w dobrym stanie. Nie jestem uprzedzony do żadnego z tych modeli.Zalety i wady poszczególnych aut już tu po troszę przytoczyłeś.Jest jeszcze jedna sprawa,a mianowicie koszty utrzymania. I tutaj rysuje się przewaga Vectry nad np:Audi ale za to mechanicznie Audi powinna byc trwalsza o ile jak to jest w przypadku tych aut nie jest sporo cofnięta. Auta te są na tyle solidne,że nawet przebieg powyżej 300 tys. nie niszczy ich optycznie i jest to jakiś problem dla kupującego ale zaleta przy pózniejszej odsprzedaży... :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna