Witam więc od razu przejdę do problemu w najbliższym czasie chciał bym wymienić auto Obecnie posiadam Nissana Primere 1.6 i jestem z niego bardzo zadowolony ale już swoje odsłużył jakieś 5 lat i teraz już czuje że potrzebuje jakieś zmiany więc chce przeznaczyć na zakup auto jakieś 10-12 tyś zł. (jestem tego zdania że kupie auto jakie mnie stać żeby nim jeździć a nie tylko kupić i postawić w garażu) no i tutaj pojawia się mój problem nie wiem jakie auto wybrać zastanawiam się nad kilkoma jeśli możecie to pomóżcie mi w wyborze nad takimi autami się zastanawiałem:
oczywiście sentyment pozostał Nissan Primera (spodobała mi się niezawodność w tym aucie)
Mitsubishi Carisma
Toyota Corolla
Toyota Carina
Honda CIVIC
Zastanawiam się na autem o silniku 1.8 to minimum do 2.2 bo już 1.6 trochę mało mi się wydaje a czasem lubię przycisnąć pedał gazu
Tu kolejny problem się zaczyna bo nie wiem też co wybrać benzyna, diesel czy też LPG (jeśli LPG to na pewno jakaś lepsza instalacja sekwencja) czyli spalanie też jest ważne dziennie robie ok. 100km
No i oczywiście chce kupić to auto na lata więc jakieś wymiany części które się zużywają lub ewentualnie popsują koszty z tym związane też są dla mnie ważne do jakiego auta części będą dostępne za rozsądna cenę i też ogólna dostępność też będzie dobra żeby nie musiał za długo na nie czekać lub zjeździć pół polski żeby coś dostać itp.
Więc was forumowiczów proszę o doradzenie jakie auto z tych wybrać lub sugestie jakie auto wziąć jeszcze pod uwagę przy wyborze auta
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
![Smile :)]()