Jakie auto kupiłbys do 30 tysi

16 Kwi 2014, 19:38

krzysiek4000 napisał(a):
tomek70 napisał(a):A to nie była ironia?

A co mnie to polo wg. mnie jest fajne

To tylko pytanie było bo tam chyba buźka była. Ja kiedyś 1.4 jeździłem i raczej miałem ok wspomnienia, bo małe autko to mu wystarcza niewiele
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

16 Kwi 2014, 19:40

tomek70 napisał(a):To tylko pytanie było bo tam chyba buźka była. Ja kiedyś 1.4 jeździłem i raczej miałem ok wspomnienia, bo małe autko to mu wystarcza niewiele

No z tym się z tobą zgodzę polo jest fajne nie :?:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Kwi 2014, 19:42

krzysiek4000 napisał(a):
tomek70 napisał(a):To tylko pytanie było bo tam chyba buźka była. Ja kiedyś 1.4 jeździłem i raczej miałem ok wspomnienia, bo małe autko to mu wystarcza niewiele

No z tym się z tobą zgodzę polo jest fajne nie :?:

Na dłuższą metę nie jeździłem, tylko 2 dni, ale do miasta dobre auto. Nie wiem jak ten silnik z awaryjnością, ale to 1.4 szło spokojnie od małych obrotów.
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 19:44

tomek70 napisał(a):Na dłuższą metę nie jeździłem, tylko 2 dni, ale do miasta dobre auto. Nie wiem jak ten silnik z awaryjnością, ale to 1.4 szło spokojnie od małych obrotów.

Ale w wersji benzynowej czy t.diesel. Bo to 1.2 6v jest praktycznie bezawaryjne, gdyż przy stu paru tysiącqach kilometrów zmieniana była pompa paliwa no i trochę wcześniej czujnik temp. a takto nic się z nim nie dzieje a od nowości przejechane ma 178000 km
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 19:51

Dieselek 1.4 moc chyba 75 ale nie pamiętam na 100%
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 20:13

To była ironia :) polo jest dobre na lato. Jako samochód sory zycie jest krótkie po co sobie jeszcze je utrudniać.
Moja ody pali średnio 14litrów lpg nie narzekam na spalanie. Jest rozłączanie garów jak sie jezdzi wolno to i 12 łyknie jak szybko i 17. Jak na taki silnik i gabaryt to bardzo dobry wynik.
Zresztą gaz jest tani i mi rybka czy spali 1-2 litry wiecej czy mniej.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...

16 Kwi 2014, 20:21

noisy napisał(a):To była ironia polo jest dobre na lato. Jako samochód sory zycie jest krótkie po co sobie jeszcze je utrudniać.
Moja ody pali średnio 14litrów lpg nie narzekam na spalanie. Jest rozłączanie garów jak sie jezdzi wolno to i 12 łyknie jak szybko i 17. Jak na taki silnik i gabaryt to bardzo dobry wynik.
Zresztą gaz jest tani i mi rybka czy spali 1-2 litry wiecej czy mniej.

No to całkiem dobry wynik jak na takie auto a jeździ dobrze czy tak sobie?

tomek70 napisał(a):Dieselek 1.4 moc chyba 75 ale nie pamiętam na 100%

Diesel jest chyba mało awaryjny, lecz 1.4 w benzynie to na początku była kompletna klapa, awaryjny jak żaden inny ( wiem bo diler powiedział tak dziadkowi przy zakupie ), podobno był po prostu mało wytrzymały i bardzo awaryjny, a 1.2 jest wręcz idealny i bezawaryjny, lecz jednak mógłby być nieco mocniejszy ( te 60KM) byłoby dobre, lecz i tak jest dynamiczny.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 21:16

Jeździłeś kiedyś autem o większej pojemności? Wystarcza. 8,5sek do stówki. Elastyczność tez fajna, automat nie ogranicza ma opóznienie ok 1 sek, ale wszystko w tym aucie sie zgadza w koncu to półka premium.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 21:23

noisy napisał(a):Jeździłeś kiedyś autem o większej pojemności? Wystarcza. 8,5sek do stówki. Elastyczność tez fajna, automat nie ogranicza ma opóznienie ok 1 sek, ale wszystko w tym aucie sie zgadza w koncu to półka premium.

Mi chodziło o to czy gaz tego auta nie osłabia i czy traci coś z mocy jadąc na lpg
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 21:45

Trzeba było tak napisać od razu.
Żyjesz stereotypami. Jak założysz badziew to wiadomo ze zamuli. Za instalkę dałem 4tys w dobrym zakładzie. Ściąganie kolektora strojenie na sondy szerokopasmowe w trasie...
Dobre szybkie wtryski Matrix HS i lata jak należy. Nie czuje różnicy przy jezdzie na Pb czy lpg.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 21:51

noisy napisał(a):Trzeba było tak napisać od razu.
Żyjesz stereotypami. Jak założysz badziew to wiadomo ze zamuli. Za instalkę dałem 4tys w dobrym zakładzie. Ściąganie kolektora strojenie na sondy szerokopasmowe w trasie...
Dobre szybkie wtryski Matrix HS i lata jak należy. Nie czuje różnicy przy jezdzie na Pb czy lpg.

Dzięki za odpowiedź przy okazji sporo na tą instalację wydałeś, ale widać że było warto. A od ilu lat jeździsz na lpg?
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 22:04

Jak na tą moc i pojemność to cena jest normalna to V6 nie 4 gary w rzędzie. W ody gaz mam od nie dawna, założyłem bo zaczęły się znowu wyjazdy, ale juz zrobiłem ok 7tys km. Wcześniej miałem inne auta i to jest takie o jakim marzyłem spełnia wszystkie moje wymagania.
Dieslem wcześniej sie sporo najeździłem po EU i po kraju więcej nie wróce do klekota.
Najgorsze jest to ze wygoda uzależnia i automacik tez mi mega pasuje :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Kwi 2014, 22:47

noisy napisał(a):Jak na tą moc i pojemność to cena jest normalna to V6 nie 4 gary w rzędzie. W ody gaz mam od nie dawna, założyłem bo zaczęły się znowu wyjazdy, ale juz zrobiłem ok 7tys km. Wcześniej miałem inne auta i to jest takie o jakim marzyłem spełnia wszystkie moje wymagania.
Dieslem wcześniej sie sporo najeździłem po EU i po kraju więcej nie wróce do klekota.
Najgorsze jest to ze wygoda uzależnia i automacik tez mi mega pasuje

To dobrze że to auto ci się podoba życzę ci powodzenia PS. to auto też mi się podoba, a honda ma same dobre auta i trwałe.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 01:25

Polo to moglbym dziewczynie kupic a nie sobie i to za 30k :D

e46 wiele powiedziano o tym aucie natomiast nie wiem czy przemawia do mnie wydatek prawie 30k za bude jakby nie patrzec z 97 roku, nie wyroznia sie juz zbytnio

kia/hyundai zbyt nudne.
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

17 Kwi 2014, 07:49

Jak do Ciebie nie przemawia to nie kupuj. Mi tam się marzy takie e46 w coupe z 2,5l r6 :) ale to dopiero za rok, a może i 2 lata uda mi się zrealizować. Powodzenia w poszukiwaniach.
Krzysiu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW e36 318is 140KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1994