REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to nie wiem czy tu DSG będzie wskazane bo przez pięć lat zrobisz jakieś 150tkm, a kupując samochód może on mieć już jakieś 100tkm więc skrzynia może dać o sobie znać z choćby wymianą sprzęgieł, na pewno wymiany oleju dwa razy przy takim przebiegu itd. więc na pewno będzie drożej w eksploatacji niż z manualem.Dzonzi napisał(a):Ważne żeby było jak najmniej awaryjne
Dzonzi napisał(a):Ważne żeby było jak najmniej awaryjne
Dzonzi napisał(a):Tani serwis, części itd.
i budżet poszedłbym chyba w Corollę 1.8 Hybrid.Dzonzi napisał(a):Nie potrzebuję dużej mocny. Auto do pracy, spokojna jazda.
Dzonzi napisał(a):1.6 TDI 115 KM to dobra jednostka? Czy DSG w tym modelu jest dobre czy lepiej manual?
szybki napisał(a):A powiedz tak szczerze miałeś kiedyś okazję używać hybrydy trochę dłużej niż wsiadam i za 15min wysiadam ?
galakty napisał(a):Jeden lubi jabłka, drugi pomarańcze. Sorry ale w takim aucie przy takiej mocy e-CVT wyje i nie jedzie. Tak wiem spod świateł jest pierwsza
Ja jestem tutaj tego samego zdania co Bartek z Autowizja, mówił wprost co sądzi o hybrydzie.
Dzonzi napisał(a):co myślicie o tej maździe w benzynie? Podobno dobry, bezawaryjny silnik.
szybki napisał(a):Wycie pojawia się przy mocnym duszeniu szczególnie przy większych prędkościach. Przy normalnej jeździe jest ok.
galakty napisał(a):Bo może nie wiem, zaraz się okaże że nie jeżdżę normalnie
To nie skrzynia wyje tylko silnik bo jest na wyższych obrotach, a największy problem i wycie jest gdy mamy mocno rozładowaną baterię trakcyjną bo wtedy generator dokłada swoje odgłosy i większości przypadków myślę że tu chodzi właśnie o niego. Wtedy też odczuwa się spadek mocy i mamy wrażenie że coś tam wyje, a auto nie jedziegalakty napisał(a):Sorry ale w takim aucie przy takiej mocy e-CVT wyje i nie jedzie
tego kryterium na pewno nie spełnia diesel no chyba, że kupimy nowego z pakietem serwisowym na 5 lat.Dzonzi napisał(a):Ważne żeby było jak najmniej awaryjne