REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sławek81 napisał(a):Bardzo uratowałeś mnie tym wpisem. Byłem nieświadomy tych wydatków. Jeszcze raz dziękuję. Szwagier tak mi radzi, sam ma dwa złomy. Focusa z 2003 roku i Golfa z 2000 roku. Kupił drugiego w razie gdyby zepsuł mu się Focus. I tak psują mu się na zmianę. Ale on potrafi sobie naprawić bo z zawodu jest mechanikiem samochodowym.
drobiazg, od tego tu jestemSławek81 napisał(a):Dziękuję mike za to co napisałeś
trochę straciłem rachubę na temat budżetu, aczkolwiek to zależy. Jeśli rozpatrujemy najniższy zakładany przez Ciebie budżet, to raczej odpuściłbym auta świeżo sprowadzone. Zauważ, że są tańsze od ich polskich odpowiedników, a i tak w cenie wliczony jest zarobek. Między niemieckim właścicielem, a polskim handlarzem jest jeszcze spora liczba osób, które miały w międzyczasie ten samochód, a co się z nim wtedy działo, sam sobie dopowiedzSławek81 napisał(a):Po wybraniu modelu i marki zacznie się następny problem czyli od kogo kupić. Czy z komisu? Czy świeżo sprowadzony na zagranicznych blachach? Czy od polskiego właściciela? Od polskich właścicieli są droższe. Inni uważają, że lepiej kupić prosto z Niemiec gdzie są lepsze drogi, auto nie jest tak sfatygowane no i bogatsi Niemcy nie oszczędzają na naprawach i serwisie.
Sławek81 napisał(a):Który z nich podoba Wam się najbardziej a który najmniej?
Sławek81 napisał(a):Chciałbym Turbo ale tam jest koło dwumasowe, które podobno wytrzymuje tylko około 130 000 km.
Sławek81 napisał(a):Chciałbym Turbo ale tam jest koło dwumasowe, które podobno wytrzymuje tylko około 130 000 km.