20-25 tys, dość dynamiczne, benzyna/beznyna+LPG, dla dwóch osób

14 Paź 2020, 18:58

Witam, proszę o pomoc w wyborze samochodu, ponieważ już się zniechęciłem i zakołowałem szukaniem od dłuższego czasu :D
Dotychczas jeździłem autem które było w domu jako jedyne, C4 z 2011 1.6 średnio po 400 km/miesiąc, i spokojnie szukałem Mazdy 3 w wersji pod 150KM pod gaz, w dobrym stanie i w założonym budżecie, co okazało się delikatnie mówiąc trudne :D Teraz niedługo szykują mi się większe przebiegi, i nie mogę sobie pozwolić na mega długie szukanie...

Dojazdy do pracy i dziewczyny, odcinki po 40-50km, moze więcej trasy niż miasta, ale nie żadne autostrady, będę robił tak do 1500km na miesiąc. Nie chciałbym kupować czegoś takiego jak wspomniany Citroen 1.6, bo chciałbym w miare komfortowo wyprzedzać czy ruszyć, dlatego szukam czegoś z troche mocniejszym silnikim, co w razie potrzeby będzie dobrze jeździć na LPG. Budżet tak mniej wiecej do 25tys z pakietem startowym.
Najczęściej będę jeździł w dwie osoby, więc oprócz hatchbacków rozważam nadwozie coupe z racji typowo wizualnego wyglądu, sedan raczej jest niepraktyczny więc wolałbym coś z tych dwóch.
Samochodu nie planowałbym zmieniać za pare lat, raczej ma być na dłużej, więc nie chciałbym raczej kupić całkiem nudnej puszki a coś co choćby odrobine będzie wyglądać i jakoś jechać, i co nie byłoby bardzo stare :) Nie jestem wielkim fanem motoryzacji, więc proszę o pomoc, mam kilka propozycji, ale na ile są dobre nie wiem, z góry dzięki za pomoc:

Renault Laguna III Coupe (nie wiem w jaki silnik celować)
Honda Civic VIII 1.8
Mitsubishi Lancer VIII 1.8
Właśnie Mazda 3 2.0 BL
Fiat Bravo II 1.4T
Hyundai Coupe II 2.0
cichy91
Obserwowany

20 Paź 2020, 18:27

Typy masz dobre, obejrzyj auta w najbliższej okolicy i decyduj
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

21 Paź 2020, 05:33

Ja na twoim miejscu wybrałbym się na jazdę próbną każdym z tych aut i zobaczył czym ci się najlepiej jeździ :)
malmon3
Aktywny

07 Lis 2020, 13:37

Ok, dzięki za odpowiedzi, znalazlem wreszcie takie ogłoszenie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

może macie jakieś doświadczenia z tym komisem?
cichy91
Obserwowany