Jakie auto na pierwsze?:)

09 Gru 2016, 20:25

Hej, niedługo kupuję swoje pierwsze auto, tylko jeszcze nie wiem jakie
mój budżet to 10 tys złotych
mam na oku bmw e36 no i rozważam też nad: opel astra 2, honda civic 6, volkswagen polo 3
wiele osob mowi mi ze e36 jest juz za stare, wymeczone przez mlodych i zebym rozgladala sie za czyms nowszym na pierwsze itp..o astrze mówią że rdza je bierze a o civicu ze duzo oleju pije i tez wymeczone przez mlodych. jeździłam polówką (rocznik 1996) no i jakoś źle mi się jeździło nie mogłam wyczuc tego autka, a teraz jeżdżę e46 no i ją prowadzi mi się bardzo dobrze (rocznik 2003) i jeszcze pytanie mam takie, czy to wlasnie zalezy od tego ze starsze to sie gorzej jezdzi?
autko chcę na jakiś okres czasu poł roku/rok, chcę się nauczyc jeździć, a poźniej przejść na e46 :P
byłabym bardzo wdzięczna jeśli by mi ktoś doradził no i ewentualnie napisać mi na co sobie mogę pozwolić z takim budżetem (jakie wyposażenie, silnik, żeby się to jakoś prezentowało, było zadbane)
na ilości koni mi nie zależy
często jeżdżę w dalekie trasy
aha i jeszcze czy dostałabym coś w automacie za tą cene?
(im nowsze tym lepiej)
dziękuję za pomoc z góry :) !
bunbun
Obserwowany

Auto: Jeszcze nie posiadam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy bolid Lexusa na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC
    Lexus ogłosił, że w roku przyszłym – zbudowany na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC bolid będzie brał udział w wyścigach Super GT. Nowy, hybrydowy samochód będzie rywalizował w klasie GT500 i zastąpi Lexusa SC430, ...
    Kia Niro Hybrid - test spalania
    Ten kompaktowy crossover jest jedynym w tym zestawieniu reprezentantem innego kraju niż Japonia. Oferowany od 2016 roku przez koncern Kia model Niro jest pierwszym crossoverem tej marki z napędem hybrydowym. W 2019 roku poddano ...