Jakie auto najepiej kupic do 25 000zł

25 Kwi 2009, 12:39

Witam
Mam problem z kupieniem auta. Nie wiem co wybrac, wiem jednak zeby auto mialo powyzej 2002r, i silnik w disel'u do 2.0 cm3 a w bendzynie do 1.6cm3. Rozważałem pomiędzy Fordem Focusem (po 2003r) a Seacie Cordobie (po 2003r). Jedank pragne dodac iz auto zeby nie było KOMBI!!!!!. Ponadto musi miec 4/5 drzwi.
Pozdrawiam
Grunek
Nowicjusz

Miejscowość: Inowrocław

25 Kwi 2009, 13:11

Celujesz w Focusa,samochód mocno niedoceniany przez nieswiadomość ,wzorcowy uklad jezdny,tym modelem Ford skończył z erą niedbalstwa.Polecane silniki to 1.6 benzyna oraz 1.8 turbodiesel.Cordoba silniki polecane to 1.4 benzyna lub 1.9 TDi ,
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Kwi 2009, 17:23

Dzięki jednak które auto jest lepsze????
Mogą być również inne auta klasy do 25 000zł
Grunek
Nowicjusz

25 Kwi 2009, 20:50

Wg. mnie Focus jest lepszy, mi bardziej podoba się środek, poza tym samochód jest mocno niedoceniany, jak kolega pisał układu jezdnego nawet VW może mu zazdrościć.
Silnik 1.8 w dieslu to dobra jednostka ale jeśli TDCI to trzeba uważać na gorsze paliwo bo go nie trawi jakoś.
Ale dynamika i spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie.
stasiowski121

25 Kwi 2009, 22:58

Focus I lub Seat Ibiza
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Kwi 2009, 23:35

usunięto
Ostatnio edytowany przez xtion, 26 Kwi 2009, 10:17, edytowano w sumie 1 raz
xtion
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...
    Imprezy motoryzacyjne które warto odwiedzić w 2023 roku
    W 2023 roku warto odwiedzić m.in. następujące imprezy motoryzacyjne: Geneva International Motor Show (Genewa, Szwajcaria) - jedna z najważniejszych imprez samochodowych na świecie, gdzie zostaną zaprezentowane najnowsze modele ...

26 Kwi 2009, 05:58

Focus oczywiście,że Focus z tych dwóch pisalismy już ,że ukladem jezdnym zostawił w tyle AUDI A3 a i reszta jest super,Seat IBIZA?Tyle dobrego słyszałem na temat tego samochodu i tyle się naczytałem,że kupiłbym tez.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

26 Kwi 2009, 16:45

Dzięki też myslałem nad Focusem. A co sądzicie o Cordobie III ja uważam że bogatsze wnętrze ma jednak Focus a Cordoba jest ładniejsz z wyglądu
Grunek
Nowicjusz

26 Kwi 2009, 18:14

CORDOBA III szczególnie godne polecenia są modele po 2002 r,silniki godne uwagi to 1.4 benzyna oraz 1.4 TDI ale jest jeszcze Fabia z dużo większą paletą silników godnych polecenia ,baaardzo chwalona ale ty Fabii napewno byś nie chciał bo to niby SKODA ,tak to tylko niby SKODA a ściślej VW rasowy udający tylko Skodę ,bez prestiżu ale czy taki Golf daje prestiż? :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

06 Lip 2009, 23:03

Witam ponownie....
Ostatnio zastanawiam sie ze moze Mondeo spelnilo by moje wymagania....
Moze wiecie czy to dobre auto. Jednak prosil bym o inne propozycje aut do 25 tys. zł oraz galerie ich....
Pozdrawiam ;)
Grunek
Nowicjusz

07 Lip 2009, 15:24

mondeo dobre samochody, dużo miejsca pojemny bagażnik ładny wygląd. np 2.0 w dieselku spalanie nie przekracza 7l ale w komplecie nie ma za bardzo czym jechać trzeba na obrotach go trzymać. teraz można w dobrej cenie znaleźć bo wyszły te nowe. jak dla mnie przepiękne.
pozdr
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

07 Lip 2009, 21:44

Mondeo to nowe nie tylko jest najpiekniejszym ale również najlepszym samochodem w swojej klasie,to ty podawaj propozycje tych ktore tobie najbardziej leża a my będziemy opisywać,Grunek.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Lip 2009, 07:37

Jedank nie wiem jakie auto wybrac. Konczy mi sie czas i musze cos wybrac. Prosze o szybkie doradzenie auta, nie musza byc to auta klasy FORD czy SEAT ale chcialbym sie dowiedziec wiecej na temat BMW czy AUDI itd.
Pozdrawiam
Grunek
Nowicjusz

15 Lip 2009, 20:23

BMW czy Audi będą starsze niż Mondeo za te same pieniądze, poza tym Audi praktycznie jak VW - na każdym kroku je widać, w sumie to o czymś świadczyć,że niezawodne ale zawieszenie aluminiowe w Audi niezbyt dobrze znosi polskie drogi, poza tym jest kosztowne w naprawach.
BMW cóż jak dla mnie najładniejsza jest ostatnia wersja 5.
Ale wracając do Mondeo to fakt, pojemny, wygodny wozik, dobrze wyposażony, jak dobrze trafisz to 6 poduszek itd.
Poza tym ma świetne prowadzenie, nie tak dobre jak Focus ale lepsze niż konkurencja od Audi czy VW.
Zerknij jeszcze może na Avensis, choć ja bym go raczej nie kupił, ale Twój wybór.
stasiowski121