Jakie auto - pozycja za kółkiem

18 Gru 2011, 11:02

Pomimo że lubie vw to też niesety muszę przyznac ze trojaczki sharan,alhambra,galaxy to nie udane modele(ponoc głowną przyczyną jest wlasnie współpraca z fordem)...Jednak wydaje mi się że to również zależy od tego na jaki egzemplarz trafimy,napewno plusem tych aut jest to że są przepastne w srodku ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

18 Gru 2011, 14:33

Sharana podałem tylko jako przykład ale dobrze niemam zamiaru zabierać więcej głosu w tym temacie bo jak zwyle ja jestem ten zły.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Gru 2011, 15:02

Najłatwiej komuś nawrzucać a później jak odpowie to zrobić z siebie ofiarę.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Gru 2011, 17:31

Sąsiad miał kiedyś Sharana i tak sie psuje to auto że szok :? miał go spory szmat czasu,wszystkie rzeczy wymieniał na bieżąco u zaufanego mechanika,zero poważnych awarii przez ten czas tylko drobne usterki ale tak psuje sie to auto... ehh...
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Gru 2011, 18:27

Bardzo dziękuje Wam za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odzewu!
Do niedawna jeździłem Voyagerem, ale musiałem się go pozbyć, ponieważ mimo LPG palił zbyt dużo i ujawnił się dość kłopotliwy problem z elektryką. Gdyby nie to, auto jak dla mnie ideał! Nie ukrywam, że wciąż myślę o tym autku, ale to problem dość złożony. Generalnie Voyager jest dla mnie wzorcem vana, ale nie ma ekonomicznych silników.
Piszecie tu o Scenicu - otóż Scenic, czy Zafira, to auta zbudowane na bazie kompaktów, w tym przypadku były to Megane i Astra. Trudno więc spodziewać tu się komfortu takiego jak w Voyagerach czy Espacach. Mimo to skłaniam się ku Scenicowi, jeździłem tym autem III generacji i było znośnie pod względem komfortu, choć to oczywiście nie to co Vyager, który na naszych dziurach sunie jak po szynach!
Tym oto sposobem na prowadzenie wysuwa mi się jednak Espace, ale jeszcze nie w tej najnowszej wersji, bo kasy mi nie wystarczy (mogę wydać max. 11-12000 zł).
Jeśli ktoś ma trochę doświadczeń z Espacem, szczególnie w kwestii komfortu jazdy i potrafiłby to porównać z Voyagerem, byłbym bardzo wdzięczny. Miałbym już pełny obraz.
Albertas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 08 1995
Auto: Passat B5 1.9 TDI

18 Gru 2011, 18:43

Jasiek90 no tak może i statystyki nowych vanów są na korzyść Francuzów ale nie wiem czy nowego vana francuskiego dostaniesz w cenie 10 tys taką jak dysponuje Albertas w cenie zakupu, chyba że mu dorzucasz do nowego vana to ja też sie pisze bo chciałem se zmienić autko.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...