18 Gru 2011, 18:27
Bardzo dziękuje Wam za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odzewu!
Do niedawna jeździłem Voyagerem, ale musiałem się go pozbyć, ponieważ mimo LPG palił zbyt dużo i ujawnił się dość kłopotliwy problem z elektryką. Gdyby nie to, auto jak dla mnie ideał! Nie ukrywam, że wciąż myślę o tym autku, ale to problem dość złożony. Generalnie Voyager jest dla mnie wzorcem vana, ale nie ma ekonomicznych silników.
Piszecie tu o Scenicu - otóż Scenic, czy Zafira, to auta zbudowane na bazie kompaktów, w tym przypadku były to Megane i Astra. Trudno więc spodziewać tu się komfortu takiego jak w Voyagerach czy Espacach. Mimo to skłaniam się ku Scenicowi, jeździłem tym autem III generacji i było znośnie pod względem komfortu, choć to oczywiście nie to co Vyager, który na naszych dziurach sunie jak po szynach!
Tym oto sposobem na prowadzenie wysuwa mi się jednak Espace, ale jeszcze nie w tej najnowszej wersji, bo kasy mi nie wystarczy (mogę wydać max. 11-12000 zł).
Jeśli ktoś ma trochę doświadczeń z Espacem, szczególnie w kwestii komfortu jazdy i potrafiłby to porównać z Voyagerem, byłbym bardzo wdzięczny. Miałbym już pełny obraz.