ZAKUP AUTA DO 15 TYŚ.

17 Gru 2011, 21:23

Za niedługo zamierzam kupić auto i mam problem z wyborem :D Chciałbym żeby nie było starsze niż 2000r. Znalazłem pare aut z różnych typów: Audi A3, Seat Leon, Opel Astra II Hatchback, Peugeot 406 coupe, Renault Laguna II. Silnik diesel lub benzynka+LPG. Od auta oczekuje bezawaryjności, małego spalania, komfortu i dynamiki. Chce też żeby auto nie było mułowate, żeby było czuć że troszke mocy jest :)
sopolek01
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Gru 2011, 18:33

Jeśli mówisz o bezawaryjności to ja już bym na twoim miejscu wykreślił lagune II bo to jest bardzo awaryjny samochód (elektryka). Z twoich propozycji zastanawiał bym sie tylko nad A3, Leonem i Astrą bo do nich masz tanie części i przy wybraniu rozsądnego silnika i dość lekkiej nodze bardzo mało palą te autka. Od siebie dodam Golfa IV. Polecam Ci go bo sam posiadam takiego w kombi w 1.19TDI 90KM i jestem bardzo zadowolony. Podejrzewam, że silnik 1.6 100KM albo 1.9TDI 101/110KM. Autko super oszczędne w tych silnikach, mało awaryjne i poza tym bardzo tanie części.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...