Jakie auto rodzinne do 10k z LPG

29 Lip 2018, 11:00

Witam,
Moja Skoda Octavia I z SDI powoli zaczyna być zbyt dużym obciążeniem - jest w wersji UK(kierownica z lewej) a jest duża szansa na to że nie będzie możliwości opłacenia OC w normalnej wysokości. Więc bije się z myślami o sprzedaży/oddaniu za bezcen jej i wybranie czegoś innego.
Głównym problemem który ma ten model to brak mocy - ma tylko 63 km, ale jest to odczuwalne tylko na wyższych prędkościach, na dole daje rade.
W nowym aucie bym celowal w jakąś benzynę z LPG bo obawiam się że diesle będą coraz bardziej dociskane przez europejski rząd.

Myślałem o jakiejś Toyocie, ale podejrzewam że w takiej cenie nie znajdę nic ciekawego. Jestem z Opolskiego.
Aps
Nowicjusz

29 Lip 2018, 11:01

Aps napisał(a):jest w wersji UK(kierownica z lewej)

a nie z prawej? :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

29 Lip 2018, 11:03

Fakt, lewostronny ruch prawostronna kierownica :D
Aps
Nowicjusz

29 Lip 2018, 11:06

Jeżeli toyota to pewnie avensis, a tu zależy jaki Avensis jak Ave II do 10 000zł nawet nie podchodź, minimum 13 tys za egz. z pocz lat prod. za 10 tys ciężko jest kupić za granicą dobry egzemplarz bezwypadkowy, ceny zaczynają się od 3000 Euro
andrewb25
Stały forumowicz

29 Lip 2018, 11:15

Toyota to tylko luźna mysl, ważne żeby dało się zgazować i żeby było w miarę duże bo rodzina się zamierza powiększyć do 2+2 a potem najpewniej 2+3
Aps
Nowicjusz

29 Lip 2018, 11:26

Jeżeli dla rodziny to idealne jakieś kombi.
W Avensis II Kombi jest sporo miejsca , pod LPG tylko 1.8, duży bagażnik, auta dobrze wyposażone, osobiście mi się te samochody bardzo podobają w wersji kombi właśnie.
Może jakieś Volvo V50, miejsca chyba troszkę mniej, ale małe rodziny to kupowały u mnie, z tym że silniki benzynowe będą problemem, 1.6 slaby, 1.8 ok, ale miał swoje bolączki (można poprawić), 2.0 dobry ale ciężko osiągalne, 2.4 2.5 BDB ale mają już swoje przejechane, chociaż cyferkami się nie jeździ.
Ale wszystko się opiera na $$$, uważam że zdecydowanie mały budżet dla w/w propozycji
andrewb25
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster 2018 - komfort i terenowe właściwości
    Nowa Dacia Duster zaprezentowana po raz pierwszy na wrześniowym Salonie Samochodowym we Frankfurcie zaprezentowała całkowicie zmieniony design nadwozia i zaprojektowane od nowa wnętrze. Jest połączeniem komfortu i terenowych ...