Jakie auto sprowadzić z Niemiec

20 Sie 2010, 10:34

Witam,

Założyłem osobny temat aby oddzielić poprzednią dyskusję od tego, trochę innego problemu... Tam mam konkretne typy między którymi się waham w Polsce, tutaj chciałbym przedyskutować nową możliwość która się przede mną otworzyła i która wydaje mi się wielką szansą do zrobienia super zakupu.

Okazało się, że znajomy od jakiegoś dłuższego czasu trudni się sprowadzaniem aut z Niemiec i może dla mnie jakieś dobre autko sprowadzić i przywieźć. Także możemy zakładać że na tyle na ile będzie mógł je wybadać będzie to auto dobre, można mu zaufać.

Ponieważ jednak w Niemczech sytuacja na rynku jest inna - zakładam że mogę liczyć na lepsze auto za tą samą cenę niż w Polsce. Planuje zmieścić się w 12 000 - 13 000 zł za sam samochód (opłaty za rejestracja, cło itp. liczę oddzielnie). Za czym w tej cenie waszym zdaniem warto się rozejrzeć, co można znaleźć?
Wymagania to małe spalanie po mieście (albo przynajmniej rozsądne, użycie: zakupy, uczelnia, praca, dojazd do domu raz na jakiś czas 60km, wyjazdy wycieczkowe raz na dłuższy czas). Koniecznie 5 drzwi, preferowany hatchback, raczej benzyna, konicznie klima.

Z góry dziękuję za cierpliwość i pomoc :]
Infiel
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

20 Sie 2010, 10:52

VW Golf IV.
[link do eBay wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2010, 11:23

Hmm... okay, to może jeszcze jedno wymaganie -> nie może to być golf ;) bez urazy do wszystkich miłośników, złe skojarzenia.
Infiel
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

20 Sie 2010, 13:21

Opel Astra II,Fiat Stilo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2010, 14:15

audi a4 nie hatchback ale tez nie duze, a jak nie audi to seata ibize 2001-2002 rok model II FL
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Sie 2010, 18:49

jakieś starsze audi A4, lub A3 - dobre auta, ale pamiętaj audi jest drogą marką i drogą w utrzymaniu, kupisz strucla to będziesz bulił jak za zborze :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie