REKLAMA
Witam,
Założyłem osobny temat aby oddzielić poprzednią dyskusję od tego, trochę innego problemu... Tam mam konkretne typy między którymi się waham w Polsce, tutaj chciałbym przedyskutować nową możliwość która się przede mną otworzyła i która wydaje mi się wielką szansą do zrobienia super zakupu.
Okazało się, że znajomy od jakiegoś dłuższego czasu trudni się sprowadzaniem aut z Niemiec i może dla mnie jakieś dobre autko sprowadzić i przywieźć. Także możemy zakładać że na tyle na ile będzie mógł je wybadać będzie to auto dobre, można mu zaufać.
Ponieważ jednak w Niemczech sytuacja na rynku jest inna - zakładam że mogę liczyć na lepsze auto za tą samą cenę niż w Polsce. Planuje zmieścić się w 12 000 - 13 000 zł za sam samochód (opłaty za rejestracja, cło itp. liczę oddzielnie). Za czym w tej cenie waszym zdaniem warto się rozejrzeć, co można znaleźć?
Wymagania to małe spalanie po mieście (albo przynajmniej rozsądne, użycie: zakupy, uczelnia, praca, dojazd do domu raz na jakiś czas 60km, wyjazdy wycieczkowe raz na dłuższy czas). Koniecznie 5 drzwi, preferowany hatchback, raczej benzyna, konicznie klima.
Z góry dziękuję za cierpliwość i pomoc :]