Jakie kombi do 9 tys ?

20 Sie 2010, 10:48

Witam.
Przymierzam się do zmiany auta. Chciałbym kupić coś pojemniejszego (chodzi mi głównie o bagażnik) od mojego Accorda V gen (tutaj nie mogę narzekać na brak miejsca w kabinie, ale jak to w sedanie, nie jest zbyt pakowny). Szukam kombi, o mocy powyżej 120 KM, w benzynie, z porządnymi blachami (auto będzie stało głownie na świeżym powietrzu), w miarę bezawaryjne, lub z tanimi częściami. Zamierzam wstawić do niego sekwencyjną instalację gazową.
Co moglibyście mi polecić Szanowni Forumowicze ? Jak na razie najbardziej przemawia do mnie Audi A4 1,8 l 125 KM lub 150 z turbo (ale to mi wszyscy odradzają). Ostatnio zauważyłem, że za taką kasę dostałbym także Mitsubishi Galant, który wydaje się być bardzo apetycznym kąskiem, ale ze względu na egzotyczność też wszyscy mi go odradzają. Jakie jest wasze zdanie ?

pozdrawiam
mam Hondę Accord na sprzedaż, szukam czegoś fajnego w kombi
Porywatch
Nowicjusz

Miejscowość: Świecie

20 Sie 2010, 11:03

Audi A4 w turbo za te pieniądze??Nawet nie masz co szukać i nie sugeruj się allegro w którym jest pełno takich okazji.Z mojej strony:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2010, 11:09

Od siebie polecam Ci Nubirę II 2.0 133 KM w kombii. Pakowny bagażnik, nadwozie ocynk, części śmiesznie tanie i ogólnodostępne. Dobrze współpracuje z gazem. Znajdziesz spokojnie zadbany model z okolic lat 2000/2001.
Z innych pakownych to może Mondeo MKII 2.0 16V 136KM w kombi. Bardzo pakowny bagażnik. Dodatkowo ten silnik lubi dobre sekwencje.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

20 Sie 2010, 11:29

Chciałem też polecić Nubire ale zaraz by mnie pare osób wysmiało że tylko Daewoo polecam :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2010, 11:39

barol91, BMW 320 - Wersja: E36, Rok produkcji: 1995, 198 000 km,

Żeś mu dał niezly samochodzik Jaki Przebieg ;] zaraz cos znajde lepszego
O mam - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
N ten ma juz wiekszy przebieg - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
>BMWMT< BMWysokie Mazowieckie Team
Vasvar
Nowicjusz

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie

20 Sie 2010, 11:49

Niezłe fury mi proponujecie :) . To ja już chyba zostanę przy mojej Hance lub dozbieram więcej hajsu :) Nie wspomne już, że wszystkie ogłoszenia są z otomoto/allegro, którymi nie mam się sugerować bo (jak już ktoś wcześniej napisał) pełno tam okazji :)
mam Hondę Accord na sprzedaż, szukam czegoś fajnego w kombi
Porywatch
Nowicjusz

Miejscowość: Świecie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...

20 Sie 2010, 12:46

Wbrew Twojemu mniemaniu Nubira II to bardzo ciekawa propozycja samochodu kombii za ~ 10 tyś. Ale niech zgadnę, boli Cię znaczek Daewoo na masce nieprawdaż? To może Opel Omega B 2.0 16V bądź 2.5 V6 lub wspominany przez Ciebie Galant. Albo coś z innej beczki mianowicie Partner.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

20 Sie 2010, 13:24

Ja sie o przebiegach wypowiadał nie bede.
Barol
Awatar użytkownika