Jakie auto typu SUV mogę zakupić do 50 tyś. zł?

09 Mar 2020, 21:53

Witam, mam plany kupić samochód tylko i wyłącznie SUV do 50 tysięcy, tylko i wyłącznie benzyna,poniżej wymienię swoje auta nad którymi myślę, chciałbym żeby ktoś wyraził swoje zdanie na temat tych aut, a jeżeli ktoś ma inny pojazd prosiłbym o podesłanie i wyrażenie opinii:
1) Mitsubishi ASX Rok produkcji od 2014 do 2015
2) Nissan Qashqai Rok produkcji 2010 do 2014,
3)Nissan Qashqai rok produkcji 2016
4) Kia Sportage 2013- 2015
5) Hyundai ix35 2013-2015
Chciałbym auto przede auto, wygodnie oraz na dalsze podróże, żeby nie brakowało mocy wtedy kiedy trzeba wyprzedzić czy coś takiego. Jeżeli wiecie jakie auta z tych wymienionych maja zalety i wady chcialbym żebyście sie podzielili nimi. Z góry dziękuję!
Nikosinho
Nowicjusz

10 Mar 2020, 12:56

Nikosinho napisał(a):Chciałbym auto przede auto, wygodnie oraz na dalsze podróże
W tym przypadku SUV nie jest najlepszym wyborem bo większość z nich ustępuje komfortem podróżowania zwykłym sedanom średniej klasy.
Nikosinho napisał(a):żeby nie brakowało mocy wtedy kiedy trzeba wyprzedzić czy coś takiego
Tu będzie ciężko znaleźć silnik benzynowy który sprosta temu założeniu wszystkie SUVy które podałeś to taka średnia klasa jeżeli chodzi o wielkość żeby ten samochód jechał dynamicznie ze względu na swoją wagę powinien mieć około 180KM. Tu raczej ciężko znaleźć taki silnik. Ciekawym rozwiązaniem może tu być Mazda CX-5 z silnikiem 2.5 L drugim takim SUVem z mocniejszym silnikiem może być Ford Kuga 1.6 180KM.

Z samochodów które podałeś skłaniałbym się ku Nissanowi Qashqai 2.0 lub Hyundai ix35 2.0 oba w benzynie ale raczej tu dynamiki nie uświadczysz i do normalnego poruszania się te silniki wystarczą.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Mar 2020, 19:50

Czy są jacyś posiadacze Mazdy CX-5, i czy moglby ktos powiedizeć jakie ma wady? Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź. (Rocznik 2012-2014)
Nikosinho
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...