Rav 4 / Outlander

27 Lut 2020, 20:46

Przymierzam się do kupna nowego auta z racji, że jest nas 3 + dwa psy. Rozważamy Toyotę RAV4 lub Mitsubishi Outlander. Czy jest mi ktoś w stanie doradzić, co warto? Różnica cenowa w porównaniu do standardu wyposażenia jest znaczna na korzysć Mitsubishi, no ale to w sumie najmniej ważne. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Krakers
Obserwowany

27 Lut 2020, 21:05

Skoro szukasz nowego auta to nasze rozważania nie mają większego sensu. Idź do salonów, zrób jazdę testową jednym i drugim, wybierz ten, który Tobie bardziej Ci się podoba. Tyle
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Lut 2020, 21:18

Outlander jest nieco bardziej przestronny w środku. Jest też wyższy, mnie wygodniej wsiada się do Outlandera. Ponadto w mieście Outek też sprawdzi się lepiej(węższy i zwrotniejszy). Toyotę brałbym pod uwagę jedynie w hybrydzie. Ale jeżeli sporo jeździsz po ekspresówkach, czy autostradach, to obydwa spisują się przeciętnie(wolnossące silniki) i wtedy pomyślałbym o CRV.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lut 2020, 21:29

Ja bym brał rav h. Chociażby ze względu na spalanie i trzymanie wartości.
Out bym rozważył ale pb vs rav pb.
Honda ogólnoe średnio mi podchodzi (wizualnie :mrgreen: ).
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...