Jakie auto?

02 Sie 2019, 12:17

Witam. Chciałbym kupić auto do 25tys. Zł w którym będzie już lub założę instalację lpg. Mogliby państwo mi doradzić jakie auto kupić z silnikiem który dobrze współpracuje z lpg?Myslalem już że o toyocie avensis (1,8 lub 2,0)bądź o audi a6 c6 (2,4 v6)
Jegor111
Obserwowany

02 Sie 2019, 14:07

Jakie masz wymagania co do auta?
A6, a Avensis to dość duża przepaść pod względem kosztów utrzymania, jak i wykończenia wnętrza i wrażeń z jazdy.
Ogólnie Avensis II jest dość tani w utrzymaniu, ale nudny. Silnik 2.0 raczej nie opłaca się pod LPG- ma wtrysk bezpośredni.
A6C6 jest dość drogie w utrzymaniu i nie wiem czy za 25 tys.kupisz auto w zadbanym stanie z instalacją LPG (a dołożenie gazu do V6 to koszt około 4 tys.zł).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Sie 2019, 14:31

No szukam właśnie auta taniego w eksploatacji z trwałym silnikiem z gazem lub do gazu. Tak szczerze to jeśli chodzi o środek to nie mam zbyt dużych wymagan. Ma mieć klimatyzacje, radio na płyty lub usb i tempomat, no i oczywiście elektryczne szyby i zamek ale to raczej podstawy. Nie musi mieć nie wiadomo jakich nawigacji itp. Głównie mi chodzi żeby naprawy nie były za drogie i silnik nie szfankowal co pół roku. Jeśli chodzi o pojemność silnika to na pewno nie chce jakiś nudnych 1,6 tylko żeby jak trzeba to. I miała,, buta" zazwyczaj miałem 2 litrowe silniki i byłem z nich zadowolony.
Jegor111
Obserwowany