Jakie auto w sedanie kupić ??

30 Sty 2018, 21:16

Witam. Mam w zamiarze kupić sobie samochód za około 30 tyś. Patrzę się w tej chwili na Citroena C5 i Mazde 6 ale nie jestem pewna czy to będzie dobry wybór. Zależy mi na samochodzie który się nadaje na dalsze trasy czyli żeby był w miarę komfortowy i żeby dużo nie palił. No i oczywiście żeby części były dostępne i nie kosztowały fortuny. No i oczywiście najlepiej w sedanie, bo nie lubię małych aut a w kombi nie za bardzo
mi się podobają te auta... No i jeszcze na jakie silniki najlepiej się patrzeć z jaką pojemnością oczywiście ON.
Justyna1997
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 07 2015
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1,9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

30 Sty 2018, 21:42

W maździe dość powszechne są problemy z korozją

C5 2.0hdi to spoko opcja
Popatrz też na mondeo mk4 2.0tdci i lagunę 3 2.0dci
Ciekawą opcja może być AR159
Może jakaś octavia II z końcówki produkcji, dorzucisz 5k i masz fajną 3-kę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Lut 2018, 15:26

Mazda bedzie najlepszym wyborem ale mozna trafic na mine z dieslem lepiej miec w zapasie te 2-3k
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen cross up!
    Volkswagen poszerza gamę modeli w wersji Cross: latem rodzinę tych lifestylowych aut wzbogaci cross up!, dołączając do obecnych już na rynku Cross Polo, Cross Golfa oraz Cross Tourana. Fanom Volkswagena Cross kojarzy się ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...