Jakie auto wybrac? / 1.8 T + Lpg Czy 2.0 + Lpg?

20 Cze 2011, 18:31

Witam szykuje sie do zakupu jakiegos passata , bory , golfa 4 lub a3. zastanawiam sie nad silnikiem 1.8 Turbo.. lecz jest bardzo duzo opini o tym silniku. Glownie ze na gazie nie chodzi. Coo wy na too? lepiej 1.8Turbo czy 2.0 ? ;>
x5pawel5x
Nowicjusz

Miejscowość: gostyn

20 Cze 2011, 19:30

z Lpg to zdecydowanie lepiej 2.0
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Cze 2011, 07:40

dzięki bardzoo kolegoo ;).. a wiesz z doswiadczenia o tym ?
x5pawel5x
Nowicjusz

Miejscowość: gostyn

21 Cze 2011, 07:44

Tez się kiedyś rozglądałem nad VW z silnikiem 1,8 T z gazem i prawda jest taka że jeśli jest dobrze założony to nic mu nie będzie (oczywiście też musi swoje kosztować) Osobiście koledzy z warsztatu w którym zakładają gaz polecili mi bym kupił auto bez gazu i na własny koszt zamontował instalację. Wtedy się wie co się ma.
tasior27
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze
Auto: Fiat

21 Cze 2011, 21:59

w vanie 2,0 8V mam od 6 lat sekwencje ELPIgaz -poza okresową regulacją i czyszczeniem - miodzio,
no i padniętym czujnikiem gazu {po 5 latach}
myslałem o odmłodzeniu auta i pytałem szefa ECO Gazu / który mi zakładał /
odradza niektóre silniki 16 czy 20 zaworowe /VW 1.8 20v/ i tym bardziej z turbiną
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...