MAZDA 3 z USA 2.3 170 PS

20 Cze 2011, 16:55

Witam,

jestem nowy na tym forum więc proszę o wybaczenie jeśli się powtarzam.

Zastanawiam się nad zakupem Mazdy 3 z USA, rocznik 2004. Chciałbym dowiedzieć się jakie są różnice pomiędzy wersją USA a Europejską i co sądzicie o tego typu samochodzie jego zaletach i wadach, kosztach napraw itp. Bardzo proszę o ile to możliwe o opinie obecnych lub byłych użytkowników tego auta.

Pozdrawiam

delatorre :D :lol:
delatorre
Obserwowany

Auto: KIA CARENS

21 Cze 2011, 06:03

delatorre napisał(a):. Chciałbym dowiedzieć się jakie są różnice pomiędzy wersją USA a Europejską

Jezeli to typowa wersja amerykańska to do zmiany-przystosowania do wymagań europejskich oswietlenie zewnętrzne pojazdu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Cze 2011, 10:00

dzięki za odpowiedź, ale zapomniałem dodać że auto jest w Polsce już prawie dwa lata (zarejestrowane i przystosowane do wymogów PL).

Pozdrawiam
delatorre
Obserwowany

Auto: KIA CARENS

21 Cze 2011, 22:16

delatorre napisał(a): ale zapomniałem dodać że auto jest w Polsce już prawie dwa lata (zarejestrowane i przystosowane do wymogów PL).

Jesteś tego pewny w 100%.... :?: Bo ja widuje tez zarejestrowane autka Made in USA i z OBT nici.A dlaczego-bo nie spełniaja norm europejskich.Jezeli będziesz planował zakup takiego autka to warto podjechać na SKP i niech diagnosta Ci to sprawdzi i wypowie się własnie w tym temacie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...
    Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...