Jakie auto wybrać dla wypozyczalni

06 Sty 2010, 18:03

szybki708 napisał(a):Dzięki za pomoc, na pewno wezmę pod uwagę wszelkie wasze wskazówki. Natomiast na samym początku zapomniałem wspomnieć o kilku bardzo istotnych kwestiach. Jak wiadomo będzie to auto do wypożyczalni, przede wszystkim musi być to samochód który nie straci wiele na wartości, większość klientów patrzy przy wyborze auta na "tanią jazdę" a więc dobrze by było gdyby był to diesel, bo przeważnie jest tak że diesle dobrej klasy są najchętniej wypożyczane potem dopiero są benzyny, a juz na samym końcu te o dużej pojemności. Podobnie jest z wyglądem auta, musi być w miarę nowoczesne i o ile się da ponadczasowe. Mazda 6 dość dobrze spełnia te wymagania ale we flocie aut jest już nowe MONDEO 1.6 i Toyota AURIS, dlatego zastanawiam sie czy jest sens kupowac kolejnego sedana, czy nie lepiej urozmaicić ofertę i wybrać megane II cabrio.

Dlatego moje pytanie jest takie, co wy jako miłośnicy motoryzacji byście wybrali mając taką możliwość aby wypozyczyć sobie auto na powiedzmy weekend??

Mazde 6 czy meganke w cabrio ??

masz juz spokojnego sedana, futurystycznego hatchbacka wiec teraz rzuc sie na cos bardzo szybkiego , mazda speed 6, na weekend wlasnie wybralbym ten bardzo szybki samochod jesli mnie na niego nie stac to chociarz sobie pocisne i poczuje jak to jest miec prawdziwy rasowy bolid taka moja opinia:D
halsky11

0

06 Sty 2010, 20:33

Ja natomiast wybrałbym Cabrio gdyż nie każdy ma okazje jeździć samochodem tego typu.
No i jeszcze na dodatek te spojrzenie przechodniów "bezcenne"
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
0

08 Sty 2010, 00:02

Myślisz że na to cabrio będzie duży popyt w sezonie jesienno-zimowym?
Ostatnio edytowany przez ACSznycel, 08 Sty 2010, 12:04, edytowano w sumie 1 raz
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
0

08 Sty 2010, 08:09

ogólnie popyt na auta w sezonie jesienno-zimowym jest bardzo słaby także to nie wiele zmienia. Fakt jest taki że jest tylko kilka wypożyczalni które oferują nowe kabriolety, a jak już to dość słono każą sobie płacić.
szybki708
Początkujący

0

24 Sie 2010, 20:48

Wypożyczalnia samochodów Warszawa - u Nas jest Mitsubishi COLT z30
auto bardzo dobrze wykonane i solidne
Ostatnio edytowany przez 89zl, 26 Sie 2010, 18:49, edytowano w sumie 1 raz
89zl
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
0

22 Gru 2015, 17:46

Najlepiej, jak wybór aut w wypożyczalni jest szeroki. Oczywiście najlepiej wypożyczają się SUV y i limuzyny. Zresztą ciężko jest cokolwiek powiedzieć, gdyż dysproporcja jest spora.
Ja akurat jak już korzystam z wypożyczalni, to najczęściej wynajmuje jakieś małe autko, szybkie, sprytne i takie, które dobrze sprawdza się w jeździe miejskiej.
BernardL
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 03 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...

22 Gru 2015, 18:18

Brawo za odkop. :roll:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna