Jakie auto wybrać

03 Wrz 2018, 23:46

Witam!

Planuję zakup auta. Bedzie to mój pierwszy samochod. Na codzien jeżdże mojej matuli audi a6 c5 avant 2.4 v6 165 km rocznie robię około 50 tys kilometrów. Teraz czekają mnie długie trasy ok. 100 km dziennie i raz na miesiąc 1400 km. Auto sprowadzać bede z niemiec interesują mnie takie modele jak:

- audi a6 c5
- audi a4 b6
- BMW e46
- BMW e39
- Opel Vectra C
- Opel Astra H

Jest ktos w stanie pomoc wybrac mi odpowiednie auto? Zależy mi na tym aby nie bylo male, silnik z zapasem mocy ponad 150km, cena? W granicach tych aut wyżej wymienionych nie mam określonego budżetu zalezy od stanu technicznego auta.
Quardass
Nowicjusz

04 Wrz 2018, 07:35

A to A6 c5 na wielkosc Ci odpowiada? Mozesz poszukac takiego z silnikiem np 2.8 lub 1.8t 180 i zalozyc lpg, chyba wyjdzie najtaniej. Ewentualnie mniejsze a4 b6 1.8t + lpg.
Z e39 np 528i, bardzo fajny silnik, a latwiej znalezc niezajechany egzemplarz niz w e46.
bartez90
Aktywny

Prawo jazdy: 26 06 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T BEX 230 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

04 Wrz 2018, 10:52

Jeżeli robisz tak duże przebiegi oraz głównie trasy autostradowe to odrzuciłbym Astre H na rzecz Vectry oraz Audi A6 z racji większego komfortu i przestronności podczas podróży. Codo silników to w Audi tak jak Przedmówca: szukałbym 2,8 z lpg lub 1,8T.W Vectrze zerknij na silnik 1.9 CDTI 150km.
AutoRondo
Nowicjusz

04 Wrz 2018, 11:16

Na wielkość odpowiada, właśnie dobrze mi sie jeździ większymi autami. Mowisz LPG na tak długie trasy bedzie lepszy od diesla?
Quardass
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hybrydowa klasa luksusowa – przegląd rynku premium
    Samochody hybrydowe zyskują coraz większą popularność, a marki premium bynajmniej nie pozostają tu wyjątkiem. W ofercie tego segmentu z roku na rok pojawia się coraz więcej modeli z napędem hybrydowym. Rynek samochodów ...