Własnie zastanawiam sie nad zakupem auta.I tu mam spory dylemat.Audi 80 b3 czy golf 3 a moze renault megane,opel astra 1 isuzu ewentualnie cos innego do 9tys.
Wczoraj znalazłem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nie miałem renówki lecz słyszałem ze sa drogie w utrzymaniu ze wzgledu na cene czesci zamiennych.
Moja uwage zwruciło audi b3 z silnikiem 1.8s .Jak wiadomo blacharka w audicach b3 jest dobra.Jednak trudno znalezc auto z przebiegiem do 180tys(udokumentowanym)
Golfy 3 niestety maja słaba blacharskie,sypia sie dosc szybko.
Zwróciłem szczególna uwage na niemieckie auta chocby dlatego ze czesci zamienne sa dosc tanie w porównaniu do innych aut w podobnej klasie.np kompletny pasek rozrządu da audi b3,4 to wydatek rzędu 150 pln zas do forda czy renault z rocznika 96 około 700-800.
Prosze o wypowiedzi na temat w.w. aut (audib3 golf 3 renault megane,opel astra 1 silnik isuzu),lub tez innych marek
za ta kase to na b3 nie patrz tylko na b4
renault i inne francuzy raczej se odpusc
patrz najlepiej na b4, golfa i astre i jakies japonce tez
a i nie mysl, ze za taka kase kupisz idealne, bezwypadkowe auto bez rdzy albo takie, ktore nie bedzie gnic
Ja bym Megane nie kupował. Niestety ale zawieszenie w tych samochodach nie nadaje się na nasze wertepy, a jak samochód ma już powyżej 120 tys. km to nic tylko ciągle będzie coś pukać i stukać.
Audi 80 i Golfy III to dobre samochody, ale pod jednym warunkiem. Dany egzemplarz musi być zadbany, o co niestety trudno, bo jeżdża już teraz nimi ludzie, którzy mocno je eksploatują.
Nie ma co liczyć na to, że taki zakatowany samochód można trochę naprawić i śmigać. Ciągle będzie coś wychodzić.
Na Astry I uważaj, bo auto ma swoje lata, Opel może być całkiem niezły technicznie, ale nie jest czołgiem. Do tego radzę patrzeć na blacharkę.
Trudno do 10 tys. znaleźć samochód, którym będzie się tylko zalewać benzynę i jeździć. W sumie niezależnie od marki.
Daewoo Nubira
[link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł]
Nissan Almera
[link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł]
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Ranking telewizorów 32 cale - jaki model do małego pokoju wybrać? Czy każdy zakup nowego telewizora oznacza wymianę sprzętu na taki o większej przekątnej? Zwykle - tak właśnie jest, ale tylko w przypadku urządzenia do salonu! Nie można zapominać, że telewizor przydaje się także w mniejszych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.