Jakie auto za 2-3 tysiące ???

01 Kwi 2010, 10:32

może lepiej kupić skuter 50
sebastian
sebastian43210
Początkujący

Miejscowość: warszawa

01 Kwi 2010, 10:35

Szczerze mówiąc to pierwszy raz widze takiego Golfa seryjnego (w wersjach sportowych takie widziałem ale w serii jak tu jeszcze nigdy),jesli masz blisko to smiało mozesz sie nim zainteresować.Przeglądałem jeszcze troche ofert i znalazłem takie coś jeszcze:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
według mnie wygląda dosyć interesująco jak na ten rocznik.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2010, 20:09

Też szukam jakiegoś małego i taniego samochodu, chciałbym Polo II 1.3 75KM ale w łódzkim niestety nie ma.
deka87
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

01 Kwi 2010, 20:18

A może Fiat CC 1100??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 18:12

Dziś kupiłem Audi 80 B3 z 1990 roku za 2300 zł - silnik 1.8, 90 KM, na wyposażeniu wspomaganie kierownicy, radio, szyberdach. Co prawda przebieg to aż 267 tysięcy, ale widać, że nie jest kręcony. Na moje oko auto było dobre technicznie i potwierdził to też mechanik, do którego przed kupnem przywiozłem auto, powiedział że autem można śmiało jeździć ok. 2 lata, tylko oczywiście zaznaczył, że to stare auto i trzeba będzie kasę wkładać, no ale to wiadoma sprawa.

Tak nawiasem mówiąc oglądałem też tego Golfa i po prostu tragedia, widać że był bity z każdej strony (ślady napraw, każda szyba inna itp), w środku też nie najlepiej a silnik jako tako, ale nawet jazdy próbnej nie chciałem.
MP91
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śl

02 Kwi 2010, 20:55

MP91 napisał(a):Dziś kupiłem Audi 80 B3 z 1990 roku za 2300 zł - silnik 1.8, 90 KM, na wyposażeniu wspomaganie kierownicy, radio, szyberdach. Co prawda przebieg to aż 267 tysięcy, ale widać, że nie jest kręcony.

267tys to mało jak na takie auto,zresztą znowu sie sie pochwale :lol: kumpel we wtorek kupił Punto z przebiegiem 176tys.km w świetnym stanie a właściciel powiedział że w każdej chwili może być nawet 110tys.km i powiem szczerze nawet jakby tyle było to po aucie oprócz wytartej kierownicy byś sie nie kapł że jest cofniety.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 21:08

Ja wychodzę z takiego założenia - jeżeli auto ma zdrową blachę to każdy inny element można naprawić/wymienić i będzie idealne, więc jeśli wszystko było wymieniane/naprawiane na czas to nie ma znaczenia (pod względem mechanicznym) czy to Punto czy Audi 80.

Oczywiście części Audi pewnie są droższe, ale mają dłuższą żywotność więc mniej więcej na to samo wychodzi, tylko że np. Audi w ciągu 5 lat będzie wymagało naprawy np. 5 razy a Punto 10, ale łączna wartość tych napraw w obu przypadkach będzie zbliżona.
deka87
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

02 Kwi 2010, 23:12

bdb wybór audi :wink:

w ciągu 5 lat będzie wymagało naprawy np. 5 razy a Punto 10, ale łączna wartość tych napraw w obu przypadkach będzie zbliżona.

audi jest tak proste w budowie że samemu możesz naprawić. :grin:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

03 Kwi 2010, 08:52

Ja wychodzę z takiego założenia - jeżeli auto ma zdrową blachę to każdy inny element można naprawić/wymienić i będzie idealne

dokladnie!!

audi jest tak proste w budowie że samemu możesz naprawić. :grin:

moze nie wszyscy sa tacy zdolni jak ty i zalezy im na malych kosztach naprawy...
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie