Jakie auto za 20-25 tys.?

19 Sie 2015, 10:53

Cześć wszystkim.

Planuję kupić na wiosnę auto i juz teraz chce się zorientować i podjąć ewentualną decyzję co do konkretnego pojazdu.

Budżet: 20-25 tys.
Województwo: Podlaskie

Głównie będę poruszał się po mieście, kilka razy w miesiącu zapewne też trochę dalsza trasa.

Na koniec powiem tak: jestem otwarty na wszystkie propozycje marek i modeli, ale moi osobiści faworyci to:

BMW (np. E46)
Mercedes
Honda (Civic i Accord)
Volvo

Tylko i wyłącznie sedany. Preferuje kolor czarny ew. granat lub ciemny szary.
Gość77498

19 Sie 2015, 12:08

nie wiem czy byś się zmieścił w 25 tys zl ale w AutoOrder widzę, że mają na stronce fajną Skodę Octawie L%K 1,8 Tsi jeżeli Cię takie coś urządza, duży plus jest, że to 2010r. czyli młode, sprowadzane z Niemiec, ja skody sobie chwalę, trwałe auta tak naprawdę
majster111
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 10 2005
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: focus
Silnik: 1,8 tdci

19 Sie 2015, 14:51

BMW (np. E46) - na spokojnie, w tym budżecie cała gama silnikowa. Ale niestety tylko E46 wchodzi w grę.
Mercedes - coś się znajdzie.
Honda (Civic i Accord) - Civic do znalezienia VII gen a Accord VII gen może znajdziesz w tej górnej granicy ale wątpię.
Volvo - podobnie jak z mercedresem.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

20 Sie 2015, 10:50

Rozmawiałem ze znajomym, który zna mechanika - fana BMW. On osobiście polecał jedynie roczniki 2000-2002 i silnik 2.0 Diesel - mało palący i nie do zajeżdżenia jak to określił. Mowa o E46. Skody nie chcę :)
Odradzał też instalowanie gazu w tej BMW, niby coś tam pęka od tego w podłodze czy zawieszeniu nie za bardzo zrozumiałem o co mu chodziło.
Gość77498

20 Sie 2015, 11:20

Jimix napisał(a):Rozmawiałem ze znajomym, który zna mechanika - fana BMW. On osobiście polecał jedynie roczniki 2000-2002 i silnik 2.0 Diesel - mało palący i nie do zajeżdżenia jak to określił. Mowa o E46.

Jak ma na myśli wersję 136KM na pompie to taki z niego mechanik i fan BMW jak... :lol:
Najgorszy silnik jaki był w e46 i w dodatku diesel co wcale nie pasuje do tego samochodu. Jak BMW to rzędowa szóstka - tak CI napisze fan BMW, a nie będzie wciskał jakiegoś dwulitrowego klekota

Jimix napisał(a):Odradzał też instalowanie gazu w tej BMW, niby coś tam pęka od tego w podłodze czy zawieszeniu nie za bardzo zrozumiałem o co mu chodziło.

serio ? :o zmień mechanika :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Sie 2015, 11:49

Więc jaki silnik najlepiej wybrać w tej E46? Może w tej cenie macie lepsze propozycje aut, niekoniecznie BMW? Chciałbym auto z gazem zapomniałem dodać. Lepiej jest samemu zamontować czy to bez znaczenia?
Gość77498

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
    Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...

20 Sie 2015, 12:09

Jak BMW to z R6 i LPG, bo bardzo je lubią. Gaz samemu lepiej założyć, bo wiesz co masz i nic nie pęka pod spodem :D

Jako kontrpropozycja to Lexus IS, bo najbliżej mu do tego modelu.

Z innych Audi A4 B6 1,8T Quattro, Saab 9-3, Opel Vectra C, Hyundai Sonata, Kia Megentis, Mazda 6
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Sie 2015, 12:21

no jeśli chodzi o tego diesla 136konnego to faktycznie jakaś pomyłka.
Jak po mieście się poruszasz to tylko PB+LPG dobrze jakby były te 6 garki
Tak na szybko coś znalazłem,link przykładowy [link do oferty na Allegro wygasł]

Osobiście szukałbym e39 bo e46 jakieś ciasne w środku jest.Pozdro :ok:
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994