Jakie auto za około 10 tys

03 Lis 2009, 20:36

witam !!! mam do was pytanie . Zamiaruje kupic jakoes autko za około 10-12 tys najlepiej w tdi . Zastanawiam sie powaznie nad audi a4 1.9 tdi z lat 95-97. Chodziła mi po głowie tez mazda xedos 2.0 v6 w benzynie ale ona jest zbyt paliwozerna. Co byscie mi doradzili ? Dodam ze to ma byc mój pierwszy samochod na wlasnoc bo na razie jezdze starego bryką.
Ostatnio edytowany przez master123, 04 Lis 2009, 23:10, edytowano w sumie 1 raz
master
master123
Nowicjusz

Miejscowość: kutno

03 Lis 2009, 20:57

Może Passat?? Np: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

03 Lis 2009, 22:05

powiedzmy sobie wprost - za te pieniądze dobrej a4 czy dobrego passata b5 nie kupi!! no chyba że chcesz kupić takie auto co do niego trzeba bedzie na początek troche włożyć kasy. być może jakimś cudem uda ci sie kupić takie auto w (dobrym stanie technicznym i wizualnym) za te pieniądze ale takich aut jest jedno na kilka tysięcy.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

03 Lis 2009, 22:23

a ja myśle że za takę kase mozna kupić, naprawde pożądny wóz. Ja akurat preferuję volva i tekie tez samochody moge polecić.
Za 10 tyś możesz kupić naprawde fajną 850, w super stanie 940, (bo 240 nie polecam, wóz juz troche stary) , albo nawet jakąś V70 w sterej budzie. Ale musiał byś troche poszukać żeby trafić dobrą sztkę.

PZDR
hubabuba12345
Nowicjusz

Miejscowość: sochaczew

03 Lis 2009, 22:34

hubabuba12345 napisał(a):a ja myśle że za takę kase mozna kupić, naprawde pożądny wóz. Ja akurat preferuję volva i tekie tez samochody moge polecić.
Za 10 tyś możesz kupić naprawde fajną 850, w super stanie 940, (bo 240 nie polecam, wóz juz troche stary) , albo nawet jakąś V70 w sterej budzie. Ale musiał byś troche poszukać żeby trafić dobrą sztkę.

PZDR

no kupi ale nie a4 czy passata.
za 10 tys z fajnych wózków jest np. 80 b4, 100 c4, xantia II, civic, mondeo II, vectra b, 406, rover 400, golf III, vento i coś jeszcze by sie znalazło
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

04 Lis 2009, 00:23

Toyota Carina E z silnikiem 1.8, bez gazu, z końca produkcji, w bardzo dobrym za tę cenę stanie, jest moim zdaniem idealnym rozwiązaniem. W mieście jej spalanie to niewiarygodne 7 litrów. Znam te auta bardzo dobrze (brat ma serwis japończyków). Poczytaj opinie użytkowników. Świetne samochody. Bardzo obszerne wewnątrz, wygodne i na dodatek ważą niecałą tonę, więc są bardzo lekkie i ekonomiczne. Ceny części eksploatacyjnych są na tym samym poziome, co do passata b4 (klocki, tarcze, rozrząd, kable WN itp.) Możesz jeszcze wybrać silnik 1.6 lub 2.0. Takich aut już się nie produkuje..
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...

04 Lis 2009, 15:18

a co sadzicie o mazdzie xedos 2.0 v6 ?
master
master123
Nowicjusz

04 Lis 2009, 21:29

Piękne auto, ponadczasowa stylistyka, ale trwałością i ekonomicznością do Toyoty Cariny E baaardzo daleko temu samochodowi. Najbardziej trzeba uważać w tych mazdach (i 626 z tych lat) na turbo diesle ze sprężarką comprex, bardzo awaryjna i droga w naprawie. Ale Ty zastanawiasz się nad benzyną, więc kłopotu nie ma. Mimo wszystko silnik nie tak trwały (benzynowe cariny spokojnie robią 600 tyś i nic się nie dzieje) i to V6, więc zeżre sieki sporo...
qbik
Początkujący

04 Lis 2009, 23:03

a moze byc carina w dieslu ?
master
master123
Nowicjusz

05 Lis 2009, 09:04

Prośba o radę... coś małego bezawaryjnego w dieslu do 10 tyś. Co myślicie o Golfie TDI Z góry dziękuję za pomoc.
aaatwardyaaa
Nowicjusz

Miejscowość: Łęczyca

05 Lis 2009, 09:11

Tak, Carina E silnikiem 2.0, jednostka może nie tak dynamiczna (chociaż żółwiem zdecydowanie nie jest), ale za to ekonomiczna i też bardzo trwała. Trudniej jednak będzie kupić diesla w tak dobrym stanie jak benzynę, bo auta w większości pochodzą z rynku niemieckiego, a jak wiadomo Niemiec nie kupuje diesla, żeby mało jeździć. Ale spokojnie można brać auta z uczciwym przebiegiem 300 a nawet więcej tyś km. Kolejnym atutem jest dość dobre wyposażenie Toyot. Prawie wszystkie mają ABS, elektrykę szyb, lusterek etc. o centralnym czy wspomaganiu to nawet nie mówię. Jestem pewien, że za cenę 10 tyś. nie kupisz lepszego (zwinnego, przestronnego, bezawaryjnego, ekonomicznego) auta niż Toyota Carina E

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 08:12 ]
aaatwardyaaa napisał(a):Prośba o radę... coś małego bezawaryjnego w dieslu do 10 tyś. Co myślicie o Golfie TDI Z góry dziękuję za pomoc.

Kolego, nie rób śmietnika z forum.
qbik
Początkujący

05 Lis 2009, 18:27

Drodzy Panowie, poszukuję samochodu dla siebie i mam zastanawiam się nad Octavia, Glofem IV, Leonem bądz Volvo v/s 40 ... biorę pod uwagę tylko i wyłącznie disle i z silniekiem do 2.0 Co polecacie? :?: :roll:
aandzka
Nowicjusz

Miejscowość: pomorze :))

05 Lis 2009, 19:21

skoda octavia 1.9 tdi lub volvo s40 1.9 td
master
master123
Nowicjusz

05 Lis 2009, 20:38

Leon zdecydowanie :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

05 Lis 2009, 21:37

no to mi pomogliście :roll: najbardziej przemawia do mnie tez volvo ale obawiam się awaryjności a co za tym idzie kolosalnych cen za części, przy Octavi chyba nie ma takiego dużego problemu, co ? A czy to prawda, że golfy IV są bardzo awaryjne??
aandzka
Nowicjusz

Miejscowość: pomorze :))