JAKIE CB-radio KUPIC?

26 Wrz 2008, 16:27

Chcialem sobie kupic pierwsze cb-radio i nawet podoba mi sie
" Uniden BCT15" ale nie wiem czy to tylko skaner czy mozna tez nadawac i czy to wogule jest cb (ale wydaje mi sie skoro policja jest wyposazona w takie i nadaje to tak, a moze maja jakos to rozbudowane... niewiem i prosze o pomoc) ktos o niku "PrezesArtek" napisal mi "skoro skaner nasluchowy to tylko sluchac" i dodal " nie zadawaj tyle pytan" nie wiem czy to swiadczy o tym czy on tylko umie czytac i niema pojecia o niczym czy akurat ma CICHE DNI.

prosze o wszelkie informacje na temat tego sprzetu bo nie wiem nic
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: jersey city

04 Paź 2008, 23:21

kolego do jakiej kasy chcesz ten komplet miec
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

05 Paź 2008, 12:17

Uniden BCT15 jest to tylko skaner nasłuchowy.Nie można z niego nadawać,z tej prostej przyczyny,że nie ma gruszki...Ale bardzo dobre urządzonko to jest,tyle,że dość drogie,bo kosztuje prawie 1000 zł.Ale można nasłuchiwać wszystko - policję,straż,pogotowie,lotnictwo,straż miejską,CB,krótkofalowców,ochrona,taxi i wszystko inne.Ale jest też bardzo wygodna funkcja - można podłączyć pod to GPS.
Służby ww,nie mają takiego sprzętu do nadawania.Oni mają coś w rodzaju CB,tylko,że nadaje i odbiera w innych częsttliwościach i mają ten sprzęt nieco mocniejszy - Cb ma tylko 4 waty....Jak policja na miejscu wypadku potrzebuje wezwania straży czy pogotowia,to łączą się z dyżurnym,a dopiero ten porozumiewa się z tymi służbami.Każda służba nadaje z innego sprzętu,bo mają inne częstotliwości.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator ET i szerokości felgi
    Porównywarka ET i szerokości felgi pozwoli wizualnie przedstawić różnice jakie wynikną po zmianie felg. Na tej podstawie jesteśmy w stanie sprawdzić jeszcze przed zakupem czy takie felgi nie będą nam wystawały ...