Jakie dobrać sprężyny do amortyzatorów Rancho RS9000X

03 Lut 2011, 09:43

Witam Was wszystkich ponownie.
Zakładam nowy temat bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie.
Mianowicie kupiłem mosty UAZA 469b mam już także amortyzatory rancho serii RS9000X o skoku 28cm
Brak mi tylko sprężyn i nie wiem jakie kupić
Proszę o podpowiedź
Autko będzie ważyło około 2 do 2.5 tony
Myślałem o sprężynach z patrola lecz nie wiem czy się nadadzą.
Proszę o pomoc
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
chudson5
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

03 Lut 2011, 11:20

zadzwoń do chłopaków z Dobinsona - www.dobinsons.pl
podpowiedzą i doradzą najlepszą opcję. są z Tokarni, więc będziesz miał do nich blisko w razie czego :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

03 Lut 2011, 18:46

bedzie twardo i to bardzo poza tym nie będzie spriga o dobrym skoku :wink:
jeśli wiesz jak chcesz mieć sprężyny ułożone to zawsze zostaje pospring, cena nie zabija a sprężyny wykręcą jakie chcesz :wink:
miałęm zawiechę właśnie na rancho i pospringu i pracowała wyśmienićie, tylko skok tak z 1,5 większy był :mrgreen:

co do sprężyn seryjnych ( z innych aut) to wszystko zależy od pomysłu na Twoje zawieszenie ( bo skoku amor ma 28 cm ale jaki wymiar złożony/rozłóżony? szpila/oko?) od tego zależy jak zamontujesz amory i jak będzie działało zawieszenie,
inna sprawa jak masz prowadzone mosty? na ilu wahaczach? trudno cokolwiek polecić jeśli się nie widzi zawiechy,
patrol, HDJ 80, merc G to będą auta o podobnej masie (nie wiem co masz za UAZA że tyle będzie ważył :mrgreen: moja rajdówka z 2 łinczami i trapami z pełnym szpejem i zatankowana ważyła 1630kg)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...