Jakie dokumenty przygotować rzeczoznawcy?

26 Gru 2008, 01:51

Witam! W poniedzialek bede mial rzeczoznawce. Jakie dokumenty powinienem przygotowac? Na miejscu stluczki byla policja. I jeszcze jedno pytanko, rzeczoznawca bede wyliczal odszkodowanie za szkody ktore widac golym okiem tak? A co z usterkami ktore kryja sie wewnatrz?
KitshOOw
Nowicjusz

26 Gru 2008, 02:30

Wszystko będzie wyliczał, jak chcesz trochę zarobić i policja nie robiła dokładnych zdjęć to pomóż swojemu samochodowi wyglądać lepiej :) a poza tym trochę ściemy.. tylko nie za dużo, on też się zna..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

26 Gru 2008, 02:47

Jak przyjedzie rzeczoznawca na oględziny samochodu,to potrzebny ci będzie dowód rejestracyjny,prawko oraz chyba dowód osobisty i OC.Facet zrobi zdjęcia samochodu i początkowo w kosztorysie wyceni szkoe na elementy,które są widoczne jako uszkodzone na zewnątrz.Ale z całą pewnością wpisze również,że samochód wymaga ponownych oględzin na warsztacie po zdemontowaniu jakichś części,żeby sprawdzić,czy inne elementy,których teraz nie widać nie uległy uszkodzeniu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Gru 2008, 12:42

Witam . No cóż w zasadzie wszystko napisane . Dorzuce tylko jeszcze swoje spostrzeżenie - najlepiej jak rzeczoznawca dokonana oględzin na warsztacie w obecności blacharza . Jeśli zajdzie potrzeba coś tam zdemontować , to wykonuje się to od ręki i nie ma wtedy powtórnych oględzin i skraca się czas naprawy .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

31 Paź 2010, 04:22

sorry, że odświeżę ale wiecie może w jakich kwotach oscyluje średnio wycena przez rzeczoznawcę samochodowego? Czy trzeba dużo płacić za taką usługę?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomocne odpowiedzi.
izglll
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

02 Lis 2010, 23:05

od 200 zł trzeba liczyć

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...

14 Kwi 2015, 10:29

A co w sytuacji gdy jestem poszkodowanym, ale prowadzilem bez prawajazdy (nie posiadam)??
Prosze o szybką odp.
Pozdrawiam
spychacz11
Nowicjusz

Auto: audi a4 b7

14 Kwi 2015, 10:44

Dostajesz mandat za jazdę bez uprawnień, a policjant może skierować też sprawę do sądu, który może orzec całkowicie twoją winę albo współwinę - nie masz prawa jazdy, nie znasz więc zasad ruchu drogowego.
Jak samochód miał OC, to naprawa samochodu poszkodowanego idzie z OC samochodu którym jechałeś. Jak OC nie masz, to płacisz karę za brak OC ( dość wysoka ) + płacisz za naprawę samochodu poszkodowanego z własnej kieszeniu + ewentualne koszta leczenia itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Kwi 2015, 12:30

A jak jestem na zakazie prowadzenia
Na miejscu zdarzenia nie bylo policji tylko spisalismy oswiadczenie. A tylko rzeczoznawca chcial prawo jazdy...
spychacz11
Nowicjusz

14 Kwi 2015, 14:33

Widzę że cisza...
W takim razie mam jeszcze inne pytanie.
Czy jeżeli zostało mi zatrzymane prawo jazdy kilka m-cy temu, a potrzebne jest mi xero Mojego prawa jazdy czy wydział komunikacji może wydać mi xero kopie?? Jak ewentualnie to zalatwic??
Prosze tylko o żetelne odp.
spychacz11
Nowicjusz