Jakie ekonomiczne auto ??

31 Sty 2015, 21:17

Szkoda,że ta Audica nie jest na podkarpaciu,bo pewnie bym pojechał ją obejrzeć :( wygląda na bardzo zadbaną do tego lpg by się zrobiło i śmigasz za 20zł/100km :) a i podejrzewam że ten silnik 1.8 125km nie będzie gorszy w osiągach od 1.9tdi 115km.
Może ktoś podrzuci jakieś linki z 2 drzwiowymi A3 z podkarpackiego? Z góry dzięki.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

31 Sty 2015, 21:25

Zobacz na tą. Co prawda musiała mieć coś z tyłem, brak emblematu Audi.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Sty 2015, 21:57

Z Jarosławia raczej sie samochodów nie kupuje,bo kierowcy nie mają za dobrej opinii...
Najlepiej kupiłbym już z lpg bo i tak bym założył,no ale nic dobrego raczej w okolicy nie znajde.
Co myślisz o tych,z mojej okolicy?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] tą mam blisko-to jest jakaś specjalna wersja? Co to za zegary?
[link do oferty na Olx wygasł] - Niemiec płakał jak sprzedawał i fajny silnik 1.8t.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

31 Sty 2015, 22:05

Pamiętaj że komfort będzie jak w Oplu, ten sam segment.
1. Miała coś z przodem, od handlarza, w zasadzie jak masz blisko to możesz podskoczyć ale cudów nie będzie.
2.Gdyby wywalić te światła i kratki ze zderzaka z przodu to byłaby okej. Zastanawia mnie wydech (od diesla? :shock: ) no i po młodym gniewnym więc przetrzepać silnik czy nie bierze oleju.
3.Ta dostała w tył bo ma światła od polifta ale wygląda dobrze. Też możesz rzucić okiem.
4.Ta wieloodcieniowa jak dla mnie
5.Bardzo fajna :ok:

Wbrew wszystkiemu najlepiej obejrzeć tą drugą oraz ostatnią.
Koniu
Forumowicz VIP

31 Sty 2015, 22:10

Hmm komfort jak w oplu? tzn. o której generacji mówisz astra II czy moja f-ka?:)
Wielkie dzięki za zerknięcie na linki:)
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

31 Sty 2015, 22:14

Co do F to będzie ciut lepiej, może ze względu na wyposażenie byłbys zachwycony i mocniejszy silnik a jeśli porównywać do G to różnicy nie ma. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota TJ Cruiser, pomysłowy minivan i SUV w jednym
    TJ Cruiser, zaprojektowany z myślą o aktywnym stylu życia, podróżach i sportach outdoorowych, zadebiutował jako koncept ponad 2 lata temu. Teraz japoński magazyn Best Car donosi, że auto ma trafić do sprzedaży. W październiku ...

01 Lut 2015, 07:49

Koniu napisał(a):jeśli porównywać do G to różnicy nie ma. :ok:

W sumie to jednak jest - Astra to taki Golf, zwykły dupowóz, toczy się by się toczyć, ani komfortu ani sportu.
A3 8l ma twardsze zawieszenie, z odpowiednim silnikiem (czyt. 1.8T) potrafi dać dużo przyjemności z jazdy. Obok Focusa mk1 najlepiej prowadzący się kompakt w swoim czasie.

mateo199214 napisał(a):http://olx.pl/oferta/sprzedam-audi-a3-C ... a9a46afa56 - Niemiec płakał jak sprzedawał i fajny silnik 1.8t.

W tej cenie szukaj wyłącznie wolnossącego 1.8 i zdecydowanie unikaj handlarzy (w Niemczech nikt Ci zdrowej audiczki za 5k nie odda tylko dlatego, że jesteś Polakiem i masz "polską" wypłatę...). Chociaż trzeba przyznać, że całkiem ładnie tą z linku poskładali do kupy :D
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

01 Lut 2015, 08:40

Ale do Focusa mu dużo brakuje, bo dalej zbudowana jest na Golfie, plastiki ciut lepsze ale i tak bezbarwny złazi. Chodzi mi o prowadzenie bo jak weźmiemy 1.4 w Focusie to przyjemności z jazdy nie ma.
Koniu
Forumowicz VIP

01 Lut 2015, 08:54

Koniu Ty na serio z tą A3 za 5900zł? :shock: A4 fakt faktem poleciały z cen ale nie A3,one dalej trzymają cene i taka A3 powinna kosztować nie mniej jak 8-9k.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lut 2015, 09:04

A3 też spadły, zobacz ile tego jest w ogłoszeniach, niektóre wyglądają bardzo ładnie. Wiadomo może tylko po zdjęciach ale patrząc nawet na to forum to ludzie jeżdżą rocznikiem a pierwsze A3 to 96r. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

01 Lut 2015, 09:05

Focus wygrywa tylko lepszym prowadzeniem i niższym spalaniem w benzyniakach (chociaż też nie ma rewelacji) - taka prawda. Plastiki "ciut" lepsze? :) Moim zdaniem przepaść, chociaż faktycznie słyszałem o przypadkach złażenia bezbarwnego (u mnie wnętrze wyglądało w momencie sprzedaży świetnie). W kolejnej generacji A3 zeszli jednak na psy.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

01 Lut 2015, 09:10

No własnie rocznikiem a to często żle sie kończy..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lut 2015, 09:13

Barol napisał(a):taka A3 powinna kosztować nie mniej jak 8-9k.

Taak, chyba w snach.
Pobądź sie trochę w tematyce handlu samochodowego jako praktyk a nie forumowy teoretyka sie przekonasz że nie tak łatwo sprzedać auto. Wystaw sobie chociażby fikcyjne ogłoszenie "A3 96r. za 8-9 tys zł" nie zadzwoni ci nikt, nie wspominając już żeby ktoś wogóle przyjechał na oględziny.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

01 Lut 2015, 09:14

Plastiki porównywalne we wszystkich, w Ghia w Focusie są lepsze, pewnie w S-Line w Audi też, ale w Astrze nie słyszałem o lepszych plastikach, w Golfie też nie
Koniu
Forumowicz VIP

01 Lut 2015, 09:16

dzida napisał(a):wersje 5d są o wiele wyżej cenione - to kwestia nawet 10tys. i więcej

Bo te wyszły dopiero w 99r.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8