Jakie głośniki do seicento?

06 Gru 2012, 14:59

Witam,
planuje pod choinkę zrobić narzeczonemu prezent i kupić mu głośniki do samochodu, te fabryczne mu charczą i trzeszczą, więc myślę, że by się ucieszył.
I teraz takie pytanie... Jakie 100mm głośniki kupić pod radio pioneer? Jaką mają mieć moc szczytową? Dwudrożne będą ok? Chciałam coś lepszego, więc nie biorę pod uwagę marek noname. Zastanawiałam się między Hertz, Alpine, a Pioneer.
Czy może lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie czegoś większego i zamontowanie z tyłu nad bagażnikiem? Te 100mm poradzą sobie przy głośniejszej muzyce?
Asiunia123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2011
Auto: Fiat
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

07 Gru 2012, 12:50

Głośniki w półkę osobiście odradzam. Nie każdemu się to podoba. Jeżeli narzeczony ma dobre radio pioneera to myślę, że nowe głośniki dobrze zagrają. "Hertz, Alpine i Pioneer"- są to dobre marki produkujące dobre głośniki. Dwudrożne myślę, że będą OK. Można nawet porozglądać się za trójdrożnymi. Z 100 mm nie wydobędzie się basu trzęsącego szybami, ale zagrają dobrze.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Nawet te głośniki są dobre (chociaż najtańsze), miałem styczność z nimi i grają na prawdę przyzwoicie.
Jednak polecałbym te:
lub te:
Myślę, że skoro narzeczony ma radio pioneera to głośniki mogą być też pioneera, żeby był taki zestawik (choć jakościowo Hertz i Alpine również są dobre).
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

09 Gru 2012, 17:06

[link do oferty na Allegro wygasł] - ten zestaw mam już w obserwowanych aukcjach.

Z 3-drożnych znalazłam takie głośniki [link do oferty na Allegro wygasł]
Wychodzą nawet taniej niż te wyżej. Ale czy lepiej?
Asiunia123
Nowicjusz

09 Gru 2012, 18:33

Na obu aukcjach są te same głośniki. Oba są trójdrożne. TS-G1023i- model głośników z obu aukcji. Są to dobre głośniki, myślę, że narzeczony będzie na pewno zadowolony. :yes:
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

09 Gru 2012, 18:54

Faktycznie, nie zwróciłam uwagi.
Dziękuję bardzo za pomoc. Wesołych świąt :)
Asiunia123
Nowicjusz

27 Sty 2013, 18:49

Minęło już trochę czasu,wiec daj znać jak sprawują się nowe głośniki,będziemy czekać na odpowiedź na forum. Poza tym warto byłoby też określić budżet,ponieważ głośniki akurat Alpine w zależności od modelu nie należą do najtańszych,ale przemawia za nimi solidność,to dobry wybór.
Basston
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1999
Auto: Aveo
Silnik: 1.4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka crossover produkowany będzie w Europie
    W 2014 roku Opel rozpocznie produkcję crossovera Mokka w zakładzie w Saragossie (Hiszpania). Wysoki poziom globalnego popytu na kompaktowe SUV-y daje dodatkowe możliwości wykorzystania mocy zakładu. Opel Mokka będzie produkowany ...