Jakie japońce do 10tys., a może coś innego w tej cenie?

05 Kwi 2010, 17:23

Jestem młodym kierowcą i poszukuję pierwszego auta:
1)do 10 tys. zł
2)najlepiej diesel
Liczą się dla mnie ekonomia, trwałość i w mniejszym stopniu wygląd. Najlepiej nie starszy niż z 1998r.

Moimi typami są japońce:
-Civic VI (benzyniak 1.4, 2/3 dzwiowy)
-Corolla VIII (hatchback ale krótki)
-Almera I (ewentualnie nowszy model do 12 tys.)
-Mazda 323 V/VI (hatchback, ten drugi to do 12 tys., problem co prawda z dostępnością tego modelu w Polsce)

-i coś co poradzicie mi ;)

Proszę o wypowiedzenie się w tej sprawie i dziękuje z góry za opinie.
ksamilosb
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

05 Kwi 2010, 17:26

Almera oczywiscie ta nowsza, mało tego jest ale super auta.
Goodway
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

05 Kwi 2010, 17:47

Prawda jest taka, że z każdego z tych aut będziesz zadowolony. Bierz to co znajdziesz najbardziej zadbane.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

05 Kwi 2010, 17:59

Volvo będzie w tej cenie najtrudniej znaleźć, a jak już to będzie ono najstarsze z całej trójki. Ale tak jak mówi KaczorLSM - z każdego z tych będziesz zadowolony.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

05 Kwi 2010, 21:03

Volvo napisał(a):Volvo będzie w tej cenie najtrudniej znaleźć, a jak już to będzie ono najstarsze z całej trójki.
:?: Ktoś coś pisał o jakimś Volvo?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Kwi 2010, 18:30

Hm... A jak wypada Opel Astra II z 2000r. Warto zwrócić na niego uwagę? Co prawda mało oryginalny na polskich drogach, ale.... Co o nim sądzicie?
ksamilosb
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczny system wzywania pomocy po wypadku
    Toyota, Lexus i Honda biorą udział w pilotażowym programie w Japonii, którego zadaniem jest automatyczne wezwanie pomocy, kiedy dochodzi do wypadku. Nowością w stosunku do tego rodzaju systemów działających w różnych częściach ...
    Toyota Proace City
    Toyota Proace City jest zupełną nowością w ofercie Toyoty. Nowy model dołączył w 2019 roku do większego Proace i powiększa gamę dostawczaków Toyoty. Samochód opracowano z myślą o użytkownikach potrzebujących ...

07 Kwi 2010, 22:25

ksamilosb napisał(a):Hm... A jak wypada Opel Astra II z 2000r. Warto zwrócić na niego uwagę? Co prawda mało oryginalny na polskich drogach, ale.... Co o nim sądzicie?

Nie wiem czy za 10 000 dostaniesz z 2000 roku to bedzie naprawde okazja - co do pytania to sam sobie odpowiedziales, jesli jest duzo na drogach to znaczy ze to dorbe sprawdzwone auto.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

08 Kwi 2010, 16:45

Na astrę wydałbym ok 12 000, a jak wypada w porównaniu np. do Almery II czy Hondy Civic VI? Który z nich lepszy i jaki będzie się lepiej opłacało kupić?
ksamilosb
Nowicjusz

08 Kwi 2010, 18:37

[quote="KaczorLSM"][quote="Volvo"]Volvo będzie w tej cenie najtrudniej znaleźć, a jak już to będzie ono najstarsze z całej trójki. [/quote] :?: Ktoś coś pisał o jakimś Volvo?[/quote]

Przepraszam, pomyliłem tematy :roll:
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

08 Kwi 2010, 20:41

ksamilosb napisał(a):Na astrę wydałbym ok 12 000, a jak wypada w porównaniu np. do Almery II czy Hondy Civic VI? Który z nich lepszy i jaki będzie się lepiej opłacało kupić?

Alemra II to dobre auto , ale z lat 2000-2003 czli przed lifetem pozniej juz same awarie, honda VI tez dobre auto, moim zdanie wybierz te ktore znajdziesz w lepszym stanie technicznym
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

23 Maj 2010, 20:57

jeśli benzyniak to bierz hondę!
jeśli diesel to bmw 3 90KM lub coś z VW i audi bo są dobre tdi, nie waż się kupować opla w dieslu, miałem kiedyś i to jest porażka, naprawa wyszła mnie 1300zł.
benzyniak drogi w eksploatacji, ale tani w naprawie.
diesel tani w eksploatacji, a w naprawie to sam widzisz j.w.
Najczęściej w dieslach psuje się pompa wtryskowa, jest to bardzo drogie w naprawie i czasochłonne, ceny napraw od 1000-4000zł :!:
SbaRRo®
sbarro
Nowicjusz

Miejscowość: Terytorium 0-12