Jakie kombi do 20 tys.

29 Sty 2015, 10:20

Witam
Niebawem będę zmieniał auto,interesuje mnie kombi.Trasa jaką będę pokonywał to 2x20km dziennie do pracy i od czasu do czasu jakiś dłuższy wyjazd.Roczny przebieg gdzieś w granicach 15 tys.km.Czy jest sens wchodzić w diesla czy lepiej trzymać się benzyny.Kwota jaką chce przeznaczyć na auto to ok.20-22 tys.zł.Chciałbym jakieś w miarę niezawodne
i ekonomiczne auto o dobrych blachach i zawieszeniu.Samochód będzie stał pod blokiem/Moja trasa do pracy to 50% obszar zabudowany i niezbyt dobra nawierzchnia.Wcześniej myślałem nad Volvo V50,tylko nie wiem jaki silnik będzie tu odpowiedni,teraz jeszcze w krąg moich zainteresować doszła Corolla.Może jeszcze jakieś inne modele polecicie.
Czekam na Wasze sugestie i podpowiedzi.
artixp
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf IV
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Sty 2015, 11:41

Ja bym Ci radził kupić coś nowszego, np Audi A6 z 2007r. ale jak ufasz marce to wiadomo, że audi są wieczne i mają też A6 z 2002r. oba są w kombi. Sprzedawca sprawdzony, kupowałem od nich auto dwa lata temu, poleciłem też koledze i do tej pory wszystko jest ok.

na forum reklamy są niedozwolone. Radzę przestrzegać tej zasady, w przeciwnym wypadku zostaną wyciągnięte konsekwencje mike1735
Maniak1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1,9 sdi
Paliwo: Diesel

29 Sty 2015, 19:21

Maniak1 napisał(a):Ja bym Ci radził kupić coś nowszego,

że niby lepsze? :D
Maniak1 napisał(a):Audi A6 z 2007r.

tak szczególnie za 20tys. :mrgreen:
Maniak1 napisał(a):wiadomo, że audi są wieczne

hahahaha :lol: fachowy argument :ok:
Teraz powiedz coś o kosztach serwisowania tych "wiecznych aut" autorowi, który szuka takiego auta jak Corolla, które na prawdę jest dobrym autem ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

29 Sty 2015, 20:34

V50 w tym budżecie to jedynie 2004-2005 2.0D 136KM 320Nm, szukaj bez DPF inaczej nie ma sensu na takie użytkowanie. Nie bój się przebiegów, realny na ten rocznik to 300kkm. Ciężko będzie znaleźć coś zadbanego. Blacha bardzo dobra, rudej nie widać, zawieszenie świetne na nasze drogi, spokojnie możesz trzymać pod chmurką.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

30 Sty 2015, 12:45

A co byście jeszcze powiedzieli o Toyocie Avensis,Corolli czy Peugeocie 307SW?.Jakie silniki będą dobre dla tych modeli w moim przypadku(dojazdy po 20km dziennie do pracy w jedną stronę,50%dojazdu to teren zabudowany i niezbyt dobra nawierzchnia) i czy są to dobre auta do stania"pod chmurką"bez obawy o blachy?
artixp
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf IV
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Yellow Edition
    W połowie 2018 roku Lexus wprowadził do europejskiej oferty model LC w wersji Yellow Edition. Nadwozie samochodu pomalowano jaskrawym, żółtym lakierem Vibrant Flare Yellow. Ta sama kolorystyka zagościła również ...